Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Finanšu izlūkošanas dienests: sankcijas liedz iegādāties nekustamo īpašumu Krimā
foto: dpa/picture-alliance
Latvijas sludinājumu portālā tiek piedāvāts dzīvoklis Krimā.
Sabiedrība

Finanšu izlūkošanas dienests: sankcijas liedz iegādāties nekustamo īpašumu Krimā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daudzus jautājumus raisījis sludinājums Latvijas sludinājumu portālā SS.lv – tajā par 71 500 eiro tiek piedāvāts nopirkt dzīvokli Krimā. Šķietamais tirgotājs ir pārliecināts, ka iegādāties īpašumu Krimā Latvijas pilsoņiem nav nekādu šķēršļu. Jauns.lv vērsās pie Finanšu izlūkošanas dienesta, lai noskaidrotu, vai kunga teiktais atbilst patiesībai.

Finanšu izlūkošanas dienests: sankcijas liedz iegā...

Finanšu izlūkošanas dienesta Stratēģiskās attīstības un komunikācijas nodaļas  sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Jaundāldere Jauns.lv skaidro, ka Eiropas Savienības (ES) sankcijas paredz, ka ir aizliegts iegādāties nekustamo īpašumu Krimā vai Severstapolē. 

“Padomes regulas (ES) Nr. 692/2014 (2014. gada 23. jūnijs) par ierobežojošiem pasākumiem, reaģējot uz Krimas un Sevastopoles nelikumīgo 2.a pants nosaka, ka ir aizliegts iegādāties jebkādu jaunu līdzdalību vai palielināt jebkādu esošo līdzdalību nekustamā īpašuma īpašumtiesībās Krimā vai Sevastopolē,” pauž Jaundāldere.

Jauns.lv vērsās arī pie sludinājuma portāla SS.lv, vaicājot, vai portāla noteikumi atļauj šāda sludinājuma publiskošanu, taču atbildi tā arī nesaņēma.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar SS.lv sludinājumu šobrīd tiek pārdota jaunbūve, kas atrodas 1 km no Jaltas centra un nelielā attālumā no šosejas Simferopole-Jalta-Sevastopole. Īpašums atrodas 25 minūšu gājiena attālumā no jūras, 10 minūšu braucienā līdz Massandra un Nikita pludmalēm, kā arī viesnīcai "Yalta-Intourist".

Potenciālie pircēji tiek vilināti ar aprakstu, ka pilsētas tuvums neļauj nejusties kā izolācijā, sniedzot ērtai dzīvei un atpūtai visu nepieciešamo, bet tajā pašā laikā apkārt esošā daba dzīvesvietai piešķir īpašu pievilcību. Par Krievijas okupēto Krimu un raķetēm virs galvas gan sludinājumā ne vārda.

Fotogrāfijās ir redzams, ka dzīvoklis ir pilnībā aprīkots un mēbelēts pastāvīgai dzīvošanai.