foto: Freepik.com
Salaspilī noslīkst vīrietis; draugs viņu piemin ar stiprināto dziru un peldi liktenīgajā dīķī
Salaspilī noslīkst iereibis vīrietis.
Sabiedrība
2024. gada 28. jūnijs, 10:59

Salaspilī noslīkst vīrietis; draugs viņu piemin ar stiprināto dziru un peldi liktenīgajā dīķī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Trešdien, 26. jūnijā, Salaspilī, Institūta ielā pelde traģiski beigusies kādam vīrietim. Zināms, ka peldētājs dīķī devās alkohola reibumā, pārvērtējot savas prasmes. Nelaiķa paziņas gan, šķiet, no traģēdijas neko nav mācījušās, jo turpat turpina malkot grādīgos dzērienus un reibumā peldēties liktenīgajā dīķī.

Kā vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”, trešdien, 26. jūnijā, rīta pusē kāds 34 gadus vecs vīrietis bez dzīvības pazīmēm tika izcelts no upes Saldus novada Jaunlutriņu pagastā. Īsi pirms pulksten 17 vakarā vēl kāda cilvēka līķis atrasts ūdenī Jēkabpils novada Sēlpils pagastā. Tāds pats scenārijs arī Rīgā, Jaunciema gatvē, kā arī Institūta ielā, Salaspilī. Šajā gadījumā ir zināms, ka peldētājs dīķī devās alkohola reibumā un pārvērtēja savas spējas.

Nelaimes gadījuma vietā, Institūta ielā, dīķī, kas krīzes situācijās ir ūdens ņemšanas vieta ugunsdzēsējiem, raidījums “Degpunktā” satiek riteņbraucēju Uldi, kas pie dīķa nav tikai nejaušs garāmbraucējs. Vīrietis bija ieradies, lai pieminētu savu paziņu, kuru glābēji trešdienas, 26. jūnija, rīta pusē no ūdens izcēla bez dzīvības pazīmēm.

“Tur, tanī stūrī viņu bija nolikuši. Izvilkuši un bija apsegts ar kaut ko. Zinu, ka viņu sauc Rodrigo, un dzīvo viņš tur kaut kur. Uz Sauriešu pusi,” stāsta satiktais Uldis.

Uldis neslēpj, ka bojāgājušais vīrietis, atpūšoties draugu kompānijā, bieži mīlējis baudīt stipros dzērienus, kam sekojusi peldēšanās dīķī. Iespējams, arī šī reize nebija izņēmums: “Nu viņš bija šmigā. Kā viņa kolēģis teica, viņš bija 0,5 jau izdzēris. No tā gala bija gājis iekšā, pakrita, sarijās ūdeni. Visticamāk, tā.”

Pēc īsa brīža Institūta ielā ierodas arī nelaiķa darbabiedrs Jānis. Viņš atzīst, ka pirms liktenīgās peldes ticis apmeklēts veikals, lai iegādātos stiprināto dziru: “Tad, kad izejam ārā no “Top”, viņš iedzēra – cik tur bija – 200 grami bija. Viņš iedzer to šņabi. Es saku: “Ko tu dari, Rodrigo, tevi tak pašvaldības policija paņems pie dziesmas!” Viņš saka: “Nē! Viss būs kārtībā.””

Tad kolēģi ar velosipēdiem devušies dīķa virzienā. “Aizejam tur, peldēties. Tajā pusē, kur čoms stāv. Pēc tam es aiz viņa peldēju. Viņš šiten sarijās ūdeni, tieši glābēji vilka ārā. Mamma tur nebija klāt. Viņa pati tur nebija klāt, bet viņa izsauca glābējus, jo man bija šoka stāvoklis,” stāsta mirušā kolēģis Jānis.

Sarunas laikā Jānis atklāja, ka viņam ir brīvdiena. Vīrietis vēloties emocionāli atgūties pēc tuva cilvēka zaudēšanas un godināt mirušo kolēģi. “Par Rodrigo! Tu esi ļoti labs čoms, biji. Es par tevi iedzeršu.”

Pirms atvadīšanās, par spīti vairākkārtējiem raidījuma “Degpunktā” ieteikumiem nepeldēties reibumā, Jānis tomēr vēlas uzskatāmi parādīt, kur tieši cilvēks zaudēja dzīvību.