Rīgā norisināsies "Baltic Pride 2024"
foto: Shutterstock
Rīgā notiks Baltic Pride 2024.
Sabiedrība
2024. gada 15. jūnijā, 07:20

Rīgā norisināsies "Baltic Pride 2024"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 15.jūnijā, Rīgā noritēs gājiens "Baltic Pride 2024", kura vienojošais sauklis ir "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi". Pulcēšanās gājienam notiks Vērmanes dārzā plkst. 12.00.

Rīgā norisināsies "Baltic Pride 2024"...

Kā norāda praida organizatori, šogad parādei ir reģistrējies rekordliels dalībnieku skaits - 50 grupas, kas apliecina pieaugošo atbalstu LGBTQ+ tiesībām visā Latvijā un ārpus tās robežām. Ievērojamo viesu vidū būs arī Oslo mērs, kas svētkiem piešķir nozīmīgu starptautisku klātbūtni. Papildus būs arī dalībnieki no dažādām Baltijas valstīm un Eiropas.

Pēc gājiena svētku apmeklētājus gaida koncerts, kurā uzstāsies tādi pazīstami mākslinieki kā Markus Riva, Emilija, Katrīna Dimanta, Mauku Sencis, Rīgas Kvīru koris un Tartu Drag Collective. Līdztekus muzikālajiem priekšnesumiem Vērmanes dārzā būs izvietoti dažādi informatīvie stendi.

"Mēs ceram, ka tas būs līdz šim lielākais praids Latvijā," norāda Baltic Pride 2024 organizatori. "Šis pasākums nav tikai svētki, tas ir spēcīgs paziņojums par vienlīdzību un cilvēktiesībām", saka Kaspars Zālītis, Baltic Pride 2024 līdzpriekšsēdētājs 

"Baltic Pride 2024" aicina ikvienu nākt un atbalstīt šo nozīmīgo pasākumu.