1dienas
21stundas
43minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Daugavpils domes "runassieva" aprūpē Krievijas pilsoņus
foto: Ivars Soikāns/LETA
Daugavpils pilsētas dome.
Sabiedrība

Daugavpils domes "runassieva" aprūpē Krievijas pilsoņus

Māris Puķītis

Jauns.lv

Daudzi Krievijas pilsoņi šobrīd ir nonākuši grūtību priekšā – sevišķi tie, kuri ir pazaudējuši uzturēšanās atļaujas vai nespēj vairs iztikt ar Krievijas pensijām, kuru izmaksas regulāri ilgstoši kavējas un zemā rubļa kursa dēļ arī kļuvušas stipri mazākas.

Daugavpils domes "runassieva" aprūpē Krievijas pil...

Jāatzīmē, ka savulaik visai daudzi Latvijas iedzīvotāji izmantoja Krievijas aicinājumu saņemt šīs valsts pilsonību tieši tādēļ, ka pensionēšanas tad bija iespējama jau no 55 gadu vecuma, tādējādi izdarot apzinātu izvēli. 

Viena no organizācijām, kura šiem problēmās nonākušajiem pensionāriem sniedz palīdzību, ir Daugavpilī esošais nodibinājums “Rūpes”. Ņemot vērā, ka organizācijai ir sabiedriskā labuma guvējas statuss, uzņēmumi, kuri tai ziedo līdzekļus, var saņemt nodokļu atlaides. 

Par minēto nodibinājumu publiskajā vidē nav pārāk daudz informācijas – vien daži ieraksti "Facebook". Viena no organizācijas pārstāvēm un aktīvistēm ir Ilga Samarina (agrāk Liepniece). Aicinājums ziedot šai organizācijai ievietots arī interneta portālā "Grani.lv", kur viņa darbojas kā redaktore. Samarina šajā portālā savulaik publiski pauda negatīvu attieksmi saistībā ar televīzijas kanāla "Rossiya RTR" slēgšanu.

Savukārt NEPLP tīmekļa vietnē atrodamā informācija par elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem liecina, ka Samarina ir arī SIA “Mediastrims” direktore, un tieši šim uzņēmumam tad arī pieder "Grani.lv".

Paralēli šai darbībai Samarinai ir vēl viens amats – Daugavpils domes kontaktu lapā pieejamā informācija liecina, ka viņa ir arī pašvaldība Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja. Viņas pārstāvētais nodibinājums “Rūpes” izmanto Daugavpils domes telpas Krievijas pilsoņu pieņemšanai un konsultēšanai.