"Nešķīstie podi!" aizstāvot Rīgas pareizticīgo katedrāli, apgāž tai blakus novietotos pisuārus
foto: Ekrānšāviņš
Jauns.lv sazinājās ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP), lai noskaidrotu, vai viņiem ir zināms par labierīcību apgāšanu un vai vainīgais ir sodīts.
Sabiedrība
2024. gada 10. jūnijā, 16:11

"Nešķīstie podi!" aizstāvot Rīgas pareizticīgo katedrāli, apgāž tai blakus novietotos pisuārus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Reliģiski noskaņoto aktīvistu aprindās dusmas nesen izraisīja skats Esplanādē, pie Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāles. Tur, norisinoties kādam pasākumam, tieši gar dievnama žogu bija izvietota gara rinda ar tualetēm un pisuāriem.

"Nešķīstie podi!" aizstāvot Rīgas pareizticīgo kat...

Atsevišķu cilvēku sašutumu īpaši varēja manīt sociālajos tīklos un krievvalodīgajā presē. Tur pat uzsvērts, ka pisuāri izvietoti, sākoties “Baltic Pride” nedēļai Latvijā, kam realitātē ar labierīcību rindu pie katedrāles nav ne mazākās saistības.

Ir arī kāds videomateriāls, kurā dedzīgi izpaužas zināms LGBT kustības pretinieks, aktīvists Romeks Sorokins. Vīrietis “TikTok” video saka, ka “viņam sirdsapziņa nav ļāvusi noraudzīties, kā nešķīstie tualetes podi te stāv un pazemo dievnamu.” Vīrietis runā manāmi aizelsies, un pēcāk kamerā atrāda, ka vienā rindā apgāzti ir visi pelēkie pisuāri pie katedrāles sienas. “Lūk, kā tam ir jāizskatās! Vīriešiem nav šeit jānāk un jāizmanto šie dzīvnieku podi!” piebilst Sorokins:

Jauns.lv sazinājās ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP), lai noskaidrotu, vai viņiem ir zināms par labierīcību apgāšanu un vai vainīgais ir sodīts. Informācija no RPP vēl nav saņemta.

Kā skaidro Rīgas domē (RD), Esplanādē aizvadītās nedēļas laikā notika SIA "HOPS RIGA" rīkots publisks pasākums "Alus festivāls HOPS Rīga", kura laikā apmeklētāju vajadzībām organizatori uzstādīja tualetes. RD gan norāda, ka ir bijusi savlaicīga reakcija uz ticīgo norādēm, ka šāda aina ir nepieņemama. “Pēc saņemtās informācijas par organizatoru uzstādīto tualešu atrašanās vietu pašvaldība uzdeva tās pārvietot uz citu vietu, kārtīgi norobežot vai novākt, ja tas nav iespējams. Pašvaldības uzdevums tika izpildīts,” Jauns.lv norādīja RD.