"Labvēlīgais tips", "Astro'n'out", Intars Busulis un citas zvaigznes — Dobelē vērienīgi svinēs pilsētas 770 gadu jubileju
Dobeles pilsētas svētku svinēšana 2023. gadā (foto: Dobele.lv)
Novadu ziņas
2024. gada 24. maijs, 18:41

"Labvēlīgais tips", "Astro'n'out", Intars Busulis un citas zvaigznes — Dobelē vērienīgi svinēs pilsētas 770 gadu jubileju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dobeles 770 gadu jubileju ar programmu "Es. Dobele. Mēs" plānots svinēt četras dienas, paziņoja Dobeles novada pašvaldība.

Zied ceriņi Dobelē 15.05.24.

Dobeles ceriņi gatavojas ziedēšanas pilnbriedam.

gallery icon
21

Pilsētas svētki iesāksies 6.jūnijā ar akustisku koncertu, plkst.19 Dobeles evaņģēliski luteriskajā baznīcā uzstājoties Andai un Kasparam Zemīšiem.

Savukārt 7.jūnijs sāksies ar tikšanos lūgšanu brokastīs Dobeles kultūras namā. No plkst.18 līdz 20 norisināsies velostafetes un konkursi, bet plkst.20 sāksies velobrauciens "Ar velo pēc kūkas".

Pļavas ielas terasē nobaudīt gardumus "Jubilejas kūkotavā" no plkst.18 līdz 22 piedāvās Dobeles novada mājražotāji, kā arī līdz plkst.22 būs pieejami Iglu kluči mazuļiem.

No plkst.18 līdz 20 norisināsies pasākums "Radi mākslā un mūzikā". Plkst.19 ar koncertu uzstāsies Patrisha. Savukārt no plkst.21 līdz 22.20 notiks grupas "Astro'n'out" koncerts, ko pēc tam turpinās multimediāls strūklaku šovs.

Dobeles Livonijas ordeņa pils – gada labākais restaurācijas projekts

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” pirmo vietu nominācijā „Restaurācija” saņēmusi Dobeles Livonijas ordeņa pils. Pēc pārbūves Dobeles pils apmeklētājiem ...

gallery icon
64

Jau no rīta galvenajā svētku dienā - 8.jūnijā -  Baznīcas ielas garumā varēs iepirkties svētku tirdziņā "Ražots Latvijā". Jubilejai par godu no plkst.11 līdz 12.30 ir iespēja pieteikties pilsētu izzinošai ekskursijai ar gidu "770 jestri soļi cauri Dobelei".

Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā Dobeles pilsēta tiks modināta, 770.jubileju iekrāsojot ar krāsu skrējienu un gājienu "Iekrāso 770", kas norisināsies no plkst.10.30 līdz 12.10. Visas dienas garumā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem arī būs pieejams arī īpašs dzimšanas foto stūrītis.

Plkst.10.20 uz lielās skatuves vēsturiskajā Tirgus laukumā notiks "Dobeles bundzinieku" svētku ierībināšana. Arī dienas gaitā gaidāmi vairāku kolektīvu koncerti.

Sestdienas vakaru Tirgus laukumā noslēgs grupas "Labvēlīgais tips" koncerts, pēc kā uz skatuves kāps Intars Busulis un "Abonementa orķestris", bet vēlāk notiks nakts balle ar grupu "Mākoņstūmēji".

Paralēli jau sestdienas rītā atpūtas un rotaļu laukumā "Saules parks" norisināsies mazuļu godināšanas ceremonija - "Mazais Dobeles novadnieks", bet vēlāk "Drošības festivāls" - koncerts bērniem ar Arturu Gruzdiņu un "Knīpas un knauķi". Norisināsies arī basketbola turnīrs "Bērzes krastu mači".

Visu dienu stāvlaukumā pie tirgus darbosies "Garšu skvērs" - Dobeles novada mājražotāju un uzņēmēju kafejnīcas, gardumu tirdziņš, spēles un konkursi. Aktivitātes paredzētas arī pie Amatu mājas, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas dienesta viesnīcas un citviet.

Tā tagad izskatās Dobeles pilī pēc vērienīgiem pārbūves darbiem

Dobeles Livonijas pils ordeņa kapela, kurā vairāk nekā divus gadus strādāja arheologi, restauratori, arhitekti un būvnieki, ir nodota ekspluatācijā. Iecienītais ...

gallery icon
54

Zaļajā zonā pretī veikalam "Maxima" viesosies Zemessardzes 51.kājnieku bataljons ar militārās tehnikas ekspozīciju un ieroču stends un Valsts policijas ekspozīcijas stends. Plānoti pasākumi arī Dobeles evaņģēliski luteriskās baznīcas dārzā.

"Svētku kulminācijas dienā, protams, neiztikt arī bez tradicionālā gājiena, šoreiz ar nosaukumu - "Dzimšanas diena"," informē rīkotāji. No plkst.17.30 notiks pulcēšanās gājienam Tērvetes ielā 10. Pats gājiens tradicionāli vīsies no Sporta halles pa Brīvības ielu uz Baznīcas ielu un pa to līdz vēsturiskajam Tirgus laukumam, kur arī noslēgsies.

Svētdien, 9.jūnijā, Dobeles pils pagalmā no plkst.12 līdz 13 "Brīvības skaņu meditāciju" piedāvās meistars Ainārs Guļāns, no plkst. 12 līdz 15 būs lielformāta spēles, bet plkst.13 - mākslas plenēra "Atrast unikālo Dobeli" noslēgums un izstādes atklāšana. Savukārt no p.13.30 gaidāma "Punktiņmandalu meistarklase" meistares Baibas Balodes vadībā.