Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizīte Itālijā

Valsts prezidents Egars Rinkēvičs no 15. līdz 17. maijam bija devies oficiālā vizītē Itālijas Republikā un Vatikānā, kur tikās ar ...

gallery icon
24
Politika
2024. gada 17. maijs, 17:32

FOTO: pāvests Francisks sūta sveicienus Latvijai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts prezidents Egars Rinkēvičs no 15. līdz 17. maijam bija devies oficiālā vizītē uz Itālijas Republiku un Vatikānu, kur tikās ar Romas Katoļu baznīcas galvu - pāvesu Francisku, Itālijas Republikas prezidentu Serdžo Matarellu, Itālijas premjerministre Džordžu Meloni, kā arī Latvijas vēstniecības darbiniekiem Itālijā.

"Viņa Svētība sūta sirsnīgus sveicienus un svētību Latvijai!" sociālajā vietnē "Instagram" norāda Rinkēvičš.

Tikšanās laikā ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru, Valsts prezidents pārrunāja divpusējās attiecības, tai skaitā Latvijas un katoliskās baznīcas sadarbību, kā arī reģiona drošību un atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresoru. Vienlaikus Valsts prezidents apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai. “Ir jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts Ukrainai, lai tā spētu aizstāvēties pret agresoru un to uzvarēt. Aicinām atbalstīt Ukrainas miera iniciatīvu,” pauda Rinkēvičs. Valsts prezidents aicināja Svēto Krēslu aktīvi iesaistīties Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā no Krievijas, Krievijas pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām un Baltkrievijas.

“Man ir patiess prieks par Latvijas un Itālijas ciešajām politiskajām, ekonomiskajām un īpaši kultūras saitēm. Tāpat augstu vērtēju Itālijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā un NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanā,” norādīja Rinkēvičs tikšanāš laikā ar Itālijas Republikas prezidentu Serdžo Matarellu.

Valsts prezidents arī uzsvēra Latvijas interesi padziļināt ekonomisko sadarbību ar Itāliju, sevišķi īstenojot inovāciju, enerģētikas un transporta infrastruktūras projektus.

Tāpat prezidents Itālijā tikās ar latviešiem un Latvijas vēstniecības pārstāvjiem, kur viņš pauda atzinīgus vārdus vēstniecības darbiniekiem.