<
Sabiedrība
2024. gada 17. maijs, 05:25

Rīdzinieks Māris neizpratnē - derīguma termiņš beidzies pirms pusotra mēneša, bet biezpiens izrādās ēdams

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīdzinieks Māris tīrījis ledusskapi un pamanījis, ka stūrī aizmirsts stāv biezpiens, kuram termiņš beidzies jau pirms pusotra mēneša.

Mārim nav nekas iebilstams pret pārtiku ar beigušos termiņu un paļaujas uz savu spēju noteikt, vai produkts ir ēdams, un tā nolēmis darīt arī ar aizmirsto biezpienu. Izrādījies, ka biezpiens garšojot kā svaigs, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". Tam neesot bijusi specifiska smarža vai garša, tāpēc biezpiena cienītājam radušās pārdomas – kas tad īsti tam pievienots klāt, ja reiz piena produktam iespējams nodrošināt tik ilgu uzglabāšanos.

Institūta “Bior” mikrobioloģe Jūlija Grečenkova stāsta, ka biezpienā, kuram beidzies derīguma termiņš, var iemitināties patogēnās baktērijas, kuras nevar sasmaržot vai sagaršot, bet tās var nodarīt kaitējumu cilvēku veselībai. Viņa neiesaka lietot produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš.

Pārtikas un veterinārais dienests norāda, ka preces ar beigušos derīguma termiņu veikalos tirgot nedrīkst, bet pēdējo dienu preces, kurām termiņš beigsies konkrētajā dienā, drīkst tirgot.

Plašāk skaties augstāk pievienotajā video!