foto: Pārtikas veterinārais dienests
No Bauskas novada dzīvnieku audzētavas izglābti vairāk nekā 100 neatbilstošos apstākļos turēti suņi
Daži no dzīvnieku audzētavā "Lieldeviņzare" izņemtajiem suņiem.
Novadu ziņas
2024. gada 19. marts, 17:32

No Bauskas novada dzīvnieku audzētavas izglābti vairāk nekā 100 neatbilstošos apstākļos turēti suņi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" Bauskas novadā izņēmis lielu skaitu suņu, kas tikuši turēti neatbilstošos apstākļos.

PVD konstatējis, ka audzētavā nepiemērotos apstākļos tiek turēti vairāk nekā 100 suņi, kuri netiek nodrošināti ar pilvērtīgu pārtiku un dzeramo ūdeni. Tāpat četrkājainajiem draugiem audzētavā netika nodrošināta droša vide, un tie varējuši nekontrolēti vairoties.

Dzīvnieku audzētava "Lieldeviņzare" jau iepriekš bija nonākusi PVD uzmanības lokā un vairākkārt saņēmusi aizrādījumus par pārkāpumiem tās darbībā, kas, ja netiks novērsti, var novest pie dzīvnieku izņemšanas.

Veicot atkārtotas pārbaudes audzētavā, PVD konstatēja, ka pārkāpumi nav novērsti, dzīvnieku īpašniece viena nespēj nodrošināt atbilstošu dzīvnieku aprūpi un kopumā netika novēroti situācijas uzlabojumi.

Par konstatēto uzsākts administratīvā pārkāpuma process un tā ietvaros pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt. Šobrīd izņemtie dzīvnieki ir patversmēs un Nodrošinājuma valsts aģentūra veiks tālākās rīcības attiecībā uz dzīvnieku realizāciju.