foto: Paula Čurkste/LETA
"Putina vēlēšanās" Rīgā gribēja piedalīties arī nelegāļi; nu viņiem Latvija būs jāpamet
Ļaužu rinda pie Krievijas vēstniecības, lai piedalītos Vladimira Putina pārvēlēšanā Krievijas prezidenta amatā
Sabiedrība
2024. gada 18. marts, 21:23

"Putina vēlēšanās" Rīgā gribēja piedalīties arī nelegāļi; nu viņiem Latvija būs jāpamet

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Četriem no Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecībā izvietotā balsošanas iecirkņa pārbaudītajiem kaimiņzemes pilsoņiem tuvākajās dienās tiks izdots rīkojums izbraukt no valsts, jo viņi valstī uzturas nelikumīgi, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā "vēlēšanu" dienā protestē krievi, kuri ir pret Putinu. 17.03.2024.

gallery icon

Svētdien Valsts robežsardzes un Valsts policijas darbinieki veica Krievijas pilsoņu, kuri bija ieradušies uz "vēlēšanām", imigrācijas kontroli. Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka 29 personām beidzies pastāvīgās uzturēšanās atļaujas termiņš.

Kā norāda PMLP, pēc Valsts robežsardzes sākto procedūru pabeigšanas četrām personām tuvākajās dienās PMLP izsniegs labprātīgas izbraukšanas rīkojumus par Latvijas teritorijas atstāšanu 30 dienu laikā.

Vienlaikus PMLP norāda, ka no 29 personām 25 personas Latvijā šobrīd uzturas likumīgi. Septiņām personām ir pieņemts pozitīvs lēmums par Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa vai termiņuzturēšanās atļaujas piešķiršanu, 17 personas ir iesniegušas dokumentus uzturēšanās atļauju pieprasīšanai Imigrācijas likuma grozījumos noteiktajā kārtībā, bet vienai personai uzturēšanās atļauja anulēta šī gada 3.janvārī, un Imigrācijas likuma grozījumi paredz, ka Latvijas teritorija tai jāatstāj līdz šī gada 1.aprīlim.

Jau vēstīts, ka Valsts policija un Valsts robežsardze svētdien pie Krievijas vēstniecības Rīgā, kur Krievijas pilsoņi varēja balsot Krievijas prezidenta tā dēvētajās vēlēšanās, veica stingru Krievijas valstspiederīgo uzturēšanās nosacījumu Latvijā ievērošanas kontroli. Tika pārbaudīts katra vēlētāja personu apliecinoša dokumenta un uzturēšanās tiesību apliecinoša dokumenta - vīzas vai uzturēšanās atļaujas - derīguma termiņš un personas uzturēšanās Latvijā likumība.

Krievijas pilsoņi stāv iespaidīgās rindās pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai nobalsotu "vēlēšanās". 17.03.2024.

gallery icon

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīts Rīgā. 17.03.2024.

gallery icon

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rītā Rīgā uz asfalta izlej "ukraiņu asinis". 17.03.2024.

Krievijas prezidenta vēlēšanu rītā pie agresorvalsts vēstniecības Rīgā notika vairāki protesti pret Krievijas asiņaino karu Ukrainā. Viens no tiem - ...

gallery icon