Sabiedrība
2024. gada 15. marts, 15:31

Rīgas ielas plāno sakopt līdz aprīļa vidum; vietām īslaicīgi izvietos "stāvēt aizliegts” zīmes

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas dome sākusi aktīvi sakopt ietves un brauktuves pēc ziemas sezonas un plāno pabeigt darbus līdz 15.aprīlim, piektdien, 15. martā sacīja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Vietām izvietos zīmes "stāvēt aizliegts"

Iedzīvotāji aicina'ti būt vērīgiem, jo tiks izvietotas zīmes, kuras aizliegs mašīnām apstāties vietās, kurās tiks veikti ceļa tīrīšanas darbi. Nākamās nedēļas ceturtdienā šādas zīmes plānots izvietot Anniņmuižas bulvārī un Kurzemes prospektā.

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs atgādināja, ka daļa darbu jau paveikti.: “Sen beigušies tie laiki, kad spodrības mēnesis bija aprīlis, jau trešo gadu ielu tīrīšanas darbi sākas jau februārī.”

Pulks informē, ka ielu un ietvju tīrīšanas darbi šobrīd norisinās aktīvi un patlaban notiek smilšu savākšana pēc ziemas sezonas. “Jāpievērš uzmanība pilsētas centram, jo tur novērojama visaktīvākā iedzīvotāju kustība.”

Tāpat Pulks aicina privātīpašniekus un juridiskās personas pie sev piederošiem īpašumiem sakopt teritoriju un zālāju zonas. “Īpašums ir svēta lieta,” piebilst Pulks.

Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora vietas izpildītāja Rudīte Reveliņa sacīja: “Ņemot vērā, ka ielu un ietvju tīrīšana gan ziemā, gan citos gadalaikos ir pašvaldības funkcija, patlaban paveikto darbu apjoms ir apmēram 19%.”

Reveliņa informē, ka šonedēļ uz ielām strādā 12 tehnikas vienības, kad tiks pilnībā pabeigta smilšu savākšana uz ielām, sāksies ielu uzturēšanas darbi, kas norisināsies trīs reizes nedēļā. 

Ja nākamajā nedēļā laika apstākļi būs labvēlīgi, tad plānots uzsākt tiltu tīrīšanu un pastiprināti turpināt darbus pilsētas centrā, atklāj Reveliņa.

Darbus plāno apdarīt līdz 15. aprīlim

Līdz 14. martam Rīgā sakoptas 271 kilometri ielu brauktuvju jeb apmēram piektdaļa no visas tīrāmās brauktuvju platības. Savukārt ietves notīrītas 63 kilometru garumā, kopumā savācot 6,9 kubikmetru smilšu.

Patlaban jau ir veikta pirmreizējā sakopšana ielu sadalošajās zonās (zaļajās zonās) un sākusies to regulāra tīrīšana - trīs reizes nedēļā. Tāpat vairākas ielas sākts regulāri uzkopt, pēc ziemas sezonas tajās savāktas smiltis, pie mēram, Jūrmalas gatvē, Ganību dambī, Avotu ielā, Lidoņu ielā, Bukaišu ielā, Kurzemes prospektā, Voleru ielā un citviet. Tāpat iztīrīti lietus pieņēmēji, lai pēc pirmajiem lietiem tās neapplūstu.

Šonedēļ pirmo reizi sakopj pirmās un otrās kategorijas ielas, kā arī sabiedriskā transporta pieturvietas, velojoslas un drošības saliņas. Nākamnedēļ smiltis savāks uz Vanšu tilta, Dienvidu tilta, Dzirciema un Skanstes ielās, kā arī Abrenes ielas posmos, Aizsaules ielā un citviet.

Visus darbus plānots paveikt līdz 15. aprīlim, - darbus var veikt tikai tad, kad āra temperatūra pārsniedz 0 grādus, atgādina domē. “Daba ir daba un jau šīs nedēļas beigās solās ne tie labvēlīgākie apstākļi ielu tīrīšanai,” piebilda Reveliņa.

Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes vadītājs Viktors Admidiņš informē, ka pašvaldībai piederošās ietves tiks notīrītas līdz aprīļa pirmajai nedēļai.