Sabiedrība
2024. gada 15. februāris, 13:23

FOTO, VIDEO: spītējot plusiem, Āgenskalna līci Rīgā apsēduši zemledus makšķernieki

Jauns.lv

Stāsti par zemledus makšķerniekiem, kuri nemet mieru vaļaspriekam pat dienās, kad tērcēm pil lāstekas, ir leģendāri. To rašanos lieliski pamato arī šodien, Rīgas centrā, novērojamā aina.

Gaisa temperatūra šodien nav īpaši augsta – vien ap +1 grādu (pēc Celsija), turklāt zemledus makšķerniekiem ir pieejams digitāls rīks, kas pasaka priekšā, kur konkrētā laikā drīkst zvejot un kur ne.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) mājaslapā pieejamā ledus karte liecina, ka Āgenskalna līcī makšķerēt šodien drīkst, atskaitot atsevišķas vietas.

Āgenskalna līci Rīgā apsēduši zemledus makšķernieki

Stāsti par zemledus makšķerniekiem, kuri nemet mieru vaļaspriekam pat dienās, kad tērcēm pil lāstekas, ir leģendāri. To rašanos lieliski pamato ...

gallery icon

Pēdējā jaunākā, 9. februārī, atjaunotā informācija liecina, ka drīkst atrasties uz ledus: Zunda kanāla posmos no Zunda krastmalas 41 līdz Zunda krastmalai 30 un no Zunda krastmalas 16 līdz Zunda krastmalai 8; Āgenskalna līča posmos no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 7 un posmu starp AB dambi un Kuģu ielu, bet aizliegts atrasties Āgenskalna līcī uz ūdenstilpes ledus 50m attālumā no Mārupītes ietekas un 70m attālumā no Zunda kanāla iztekas.

Tur arī šodien sastopams fotogrāfa fiksētais paprāvais makšķernieku pulciņš.

Jāpiebilst gan, ka atbildība par atrašanos uz ledus ir noteikta Administratīvo sodu likumā par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā. Par likuma pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 100 eiro.