1dienas
19stundas
31minūtes
30sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Prezidentam ir viedoklis par ētera pārtraukumu Latvijas radio
foto: LETA
Edgars Rinkēvičs prasīs atbildīgajiem skaidrojumu.
Sabiedrība

Prezidentam ir viedoklis par ētera pārtraukumu Latvijas radio

Jauns.lv

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs savā “X” profilā ir paudis viedokli par situāciju, ka Latvijas radio uz laiku pārtrauca raidīt.

Prezidentam ir viedoklis par ētera pārtraukumu Lat...

Rinkēvičs savā ierakstā norāda: “Nepieņemami, ka ārkārtas situācijā Latvijas Radio neskanēja kaut minimāla informācija. Tā ir tieša SEPL padomes (Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome – red.) atbildība nodrošināt, lai sabiedriskajiem medijiem būtu plāns rīcībai šādos gadījumos, par šo pirmdien tikšos ar padomi. Vienlaikus labi, ka incidents beidzies laimīgi!”

Prezidenta komentārs ir izpelnījies gana daudzu cilvēku uzmanību, no kuriem daži pauduši viedokli par notikušo Latvijas radio.

Doma laukumā Latvijas Radio ēkā izcēlies sadūmojums, kura dēļ notiek darbinieku evakuācija un pārtraukti ētera raidījumi.

Sadūmojums "Latvijas Radio" ēkā

"Latvijas Radio" ēkā piektdien sadūmojuma dēļ notiek darbinieku evakuācija un ētera raidījumi pārtraukti līdz drošai pārraižu atsākšanai.

“Šādām situācijām (un arī dabas u.c. katastrofām) vajag SMS apziņošanas sistēmu. Nekas nav jāizgudro. Izcila SMS trauksmes sistēma ir Rumānijai. Varbūt var paaicināt rumāņus ieviest to pie mums?” komentē kāda “X” lietotāja.

Savukārt “X” platformas lietotājs Reinis pauž prieku par mūziku, kas skanēja pārtraukumā: “Ļoti pareizi. Bet pie viena varbūt var draudzīgi uzsist pa plecu ārkārtas “playlistes” autoram – tiešām labi nostrādāta izlasīte un daudz visādu interesantu pērlīšu.”

Tikmēr “X” lietotājs Jānis komentājis šādi: “Un - jautrākais - šī žurnālistu komunikācijas izgāšanās notika tieši brīdī, kad kritizēja dzelzceļa vadību par komunikācijas trūkumu. Zīmīgi.”

Timēr Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) lūgs Latvijas Radio valdei paskaidrojumu par ētera pārrāvumu ugunsgrēka dēļ, pauda padomē. No radio vadības tikšot prasīta informācija gan par ugunsnelaimes izcelšanās iemesliem, gan par to, kā tiek nodrošināta raidījumu pārraidīšana ēterā ārkārtas situācijās. SEPLP padomes loceklis Jānis Eglītis tviterī norādījis, ka radio vadībai noteikti būtu jāskaidro, kāpēc pārrāvums ēterā bija tik ilgi.