foto: Evija Trifanova/LETA
"Nav pieļaujama ilgstoša gaidīšana neapsildītā vilcienā," Briškens prasīs paskaidrot elektrovilcienu defektus
Nelielas ķibeles ir saprotamas, bet nav pieļaujama pasažieru ilgstoša gaidīšana neapsildītā vilcienā bez savlaicīgas informācijas par iespējamu reisa atcelšanu, portālā "X" pauda Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).
Sabiedrība
2024. gada 2. janvāris, 15:24

"Nav pieļaujama ilgstoša gaidīšana neapsildītā vilcienā," Briškens prasīs paskaidrot elektrovilcienu defektus

Jauns.lv

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) komentējis šī rīta nelāgo pārsteigumu no AS "Pasažieru vilciens", virknei reisu atceļoties jauno elektrovilcienu bojājumu dēļ.

Apgalvot, ka ķibeles ar jaunajiem AS "Pasažieru vilciens" rīcībā nonākušajiem "Škoda Vagonka" nepalika nepamanītas, būtu maigi teikts.

Šajā salīdzinoši aukstajā ziemas rītā sociālos tīklus pārpildīja ieraksti, kuros cilvēki pauda neapmierinātību ar to, ka sals ir paralizējis virkni jauno elektrovilcienu.

Uz notikušo publiski nu reaģējis arī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Viņš sola rītdien kopā ar AS "Pasažieru vilciens" tikties ar čehu ražotāja pārstāvjiem.

"[...] rīt tikšos ar "Škoda Vagonka" vadību, lai prasītu paskaidrojumu par atklātajiem defektiem un skaidrus tālākos soļus to novēršanai garantijas ietvaros. Nelielas ķibeles ir saprotamas, bet nav pieļaujama pasažieru ilgstoša gaidīšana neapsildītā vilcienā bez savlaicīgas informācijas par iespējamu reisa atcelšanu," portālā "X" pauda ministrs.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Skultes līnijā reisu atcelšana un vilcienu kavējumi ir saistīti bojājumiem jaunajiem elektrovilcieniem.

"Vilcienu kavējumi un reisu atcelšana Skultes līnijā radusies saistībā ar Škodas elektrovilcienu bojājumiem," apstiprina kompānijas Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre.

Vilciens Nr. 6107 Saulkrasti (06.29) - Rīga (07.29) apstājās pieturā “Garciems”, jo tā strāvas noņēmējs bija nolaidies, bet akumulatora baterija izlādējusies.

"Lai arī vilcienu centās restartēt, tā darbību atjaunot neizdevās, tāpēc to izstumt atbrauca cits jaunā vilciena sastāvs, lai atbrīvotu sliežu ceļu," skaidroja pārvadātāja pārstāve.

Vilcienu kustības organizēšanu un atjaunošanu apgrūtina arī tas, ka šobrīd  dzelzceļa līnijā Rīga-Skulte VAS “Latvijas dzelzceļš” veic vērienīgus sliežu ceļu un peronu modernizācijas darbus, kuru rezultātā ir ierobežotas manevru iespējas, jo atsevišķos posmos vilcienu kustībai ir pieejams tikai viens ceļš.
 
Pašlaik AS “Pasažieru vilciens” un “Škoda Group” pārstāvji veic pārbaudes un izmeklē notikumus.