Premjere Evika Siliņa Eiropadomes sēdē

Ļaužu sajūsmu raisījuši foto, kuros Latvijas premjerministre Evika Siliņa iemūžināta kopā ar kreisi noskaņoto Ungārijas premjeru Viktoru Orbānu.

gallery icon
Politika
2023. gada 14. decembris, 17:22

“Ja skatiens spētu nogalināt.” Siliņas un Orbāna foto sajūsmina tautu

Jauns.lv

Eiropas Savienības dalībvalstu līderu sanāksmē, kurā tiek apspriesti dažādi ar drošību saistīti jautājumi, ļaužu sajūsmu raisījuši foto, kuros Latvijas premjerministre Evika Siliņa iemūžināta kopā ar kreisi noskaņoto Ungārijas premjeru Viktoru Orbānu.

Sanāksme noris 14. un 15. decembrī Beļģijas pilsētā Briselē un tajā tiek spriests par Eiropas atbalstu Ukrainai, situāciju Tuvajos Austrumos, ES ilgtermiņa budžetu un citiem drošības un aizsardzības jautājumiem.

Preses konferencē Evika Siliņa stingri iestājusies par atbalsta sniegšanu Ukrainai norādot, ka Eiropas Savienībai ir jāpilda saistības, ko tā ukraiņu tautai ir devusi.

“Mums jāatbalsta Ukraina militāri, finansiāli un politiski.” uzsver premjere, norādot, ka ES ir jāspēj vienoties par 50 miljardu eiro atbalsta piešķiršanu Ukrainai.

Tajā pat laikā Ungārijas premjers Orbāns iebilst gan pret ES plānu piešķirt Kijivai 50 miljardu eiro lielu finansiālu palīdzību, gan iestājas pret Ukrainas centieniem kādu dienu pievienoties ES blokam.

“Šo jautājumu pat nevajadzētu apspriest!” nelokāms ir Orbāns.

Novembrī Eiropas Komisija (EK) ieteica uzsākt ar Ukrainu sarunas par iestāšanos ES, neskatoties uz nepilnībām korupcijas apkarošanā un nepietiekami tā dēvēto oligarhu ietekmes ierobežošanu.