Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Krievijas diktators Vladimirs Putins (foto: Scanpix / AP)
Pasaulē
2024. gada 18. maijs, 17:54

Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Vairāki Krievijas diktatora Vladimira Putina ģimenes locekļi aizrāvušies ar Austrumu kultūru un jau mācās ķīniešu valodu. Par to Kremļa saimnieks paziņoja intervijā Ķīnas ziņu aģentūrai “Siņhua”.

“Daudz zinu par jūsu kaujas mākslām, ieskaitot ušu, kas mūsu valstī ir ļoti populārs, cienu ķīniešu filozofiju. Arī manas ģimenes locekļi aizraujas ar Ķīnu, un daži mācās ķīniešu valodu.”

Tiesa, Putins nekonkretizēja par kādiem viņa ģimenes locekļiem ir runa. Viņš ir bēdīgi slavens ar maksimālu savas privātās dzīves slēpšanu, gadiem ilgi viņa laulībā ar Ludmilu Putinu dzimušās meitas, 39 gadus veco Mariju Voroncovu un 37 gadus veco Katerinu Tihonovu presē dēvēja kā “iespējamās Putina meitas”. Putinam ir arī mazbērni, taču sīkāku informāciju par viņiem rūpīgi slēpj. 2013. gadā Putinu pāris paziņoja par šķiršanos, bet 2016. gadā mediji ziņoja par Ludmilas laulībām ar uzņēmēju Arturu Očeretniju, kurš par viņu ir 19 gadus jaunāks.

Gadiem ilgi medijos publicē ziņas arī par Putina neoficiālo ģimeni. “Proekt Media” žurnālisti apgalvoja, ka laulības laikā Putinam bija mīlas dēka ar studenti Svetlanu Krivonogihu, kas viņam dzemdēja meitu Jeļizavetu, kurai esot “fenomenāla” ārēja līdzība ar Kremļa saimnieku. Žurnālisti noskaidrojuši, ka pēc universitātes pabeigšanas 2000. gadā parastā studente pēkšņi kļuvusi par vairāku lielu kompāniju daļu īpašnieci, viņai saņēmusi īpašumā 2,8 procentu daļas bankā “Rossija”, kuru vada Putina senais draugs Jurijs Kovaļčuks. Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs publikāciju nodēvēja par nepārliecinošu un nenopietnu, atsakoties to komentēt pēc būtības. 2023. gada februārī Lielbritānija noteica sankcijas pret Svetlanu Krivonogihu kā “Rossija” un Nacionālās mediju grupas akcionāri.

Savukārt Šveices laikraksts “Tages-Anzeiger” vēstīja, ka Putinam ir divi dēli attiecībās ar slaveno mākslas vingrotāju, olimpisko čempioni Alinu Kabajevu, no kuriem pirmais esot dzimis Šveices klīnikā 2015. gadā, bet otras Maskavā 2019. gadā. Pirmo reizi ziņas par Putina dēku ar Kabajevu parādījās laikrakstā “Moskovskij korresponent” jau 2008. gada 12. aprīlī, 18. aprīlī Putins preses konferencē Sardīnijā apgalvoja, ka rakstā “nav neviena vārda patiesības”, tajā pašā dienā tika paziņots par laikraksta izlaišanas apturēšanu, bet 30. oktobrī to slēdza. 2022. gada augustā ASV noteica sankcijas pret Kabajevu kā personu, kas ir tuvās attiecībās ar Putinu. Arī viņa no vienkāršas vingrotājas jau 2008. gadā kļuva par “Nacionālās mediju grupas” holdinga sabiedriskās padomes priekšsēdētāju, no 2014. gada viņa ir holdinga direktoru padomes priekšsēdētāja, gandrīz septiņus gadus bija Valsts domes deputāte.

Jāpiebilst, ka Ķīna ir galvenā Krievijas sabiedrotā kopš tās invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī. Putins, kuram rietumvalstu durvis nu ir slēgtas, jau vairākas reizes ieradies vizītēs Ķīnā, cenšoties nodrošināt tās vadītāja Sji Dzjiņpina politisko, ekonomisko un militāro atbalstu.