Futbols
2024. gada 18. maijs, 19:17

Neuzvaramie! Leverkūzenes "Bayer" noslēdz perfektu bundeslīgas sezonu un ir divu spēļu attālumā no nemirstīga rekorda

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Leverkūzenes “Bayer” sestdien panāca to, kas nekad vēl nebija izdevies nevienam Vācijas klubam, pat ne titulētajam Minhenes “Bayern”. Pēc uzvaras pār “Augsburg”(2:1) pēdējā kārtā “Bayer” savai pirmajai Vācijas čempionu trofejai kluba pastāvēšanas 120 gadu vēsturē pievienoja titulu “Neuzvaramie”, bet tas vēl nav viss — tikai divas spēles leverkūzeniešus šķir no panākuma, kuru diez vai kādam izdosies atkārtot.

Šosezon “Bayer” uzvarēja 28 bundeslīgas spēlēs, bet tikai 6 reizes nospēlēja neizšķirti, turklāt dažas reizes izglābjoties burtiski pēdējās sekundēs. Vārtu attiecība iespaidīga: 89 pret 24. 

Jāpiebilst, ka leģendārais “Bayern” tikai vienu reizi cieta neveiksmi 1986.-87. g. un 2012.-13. g. sezonās.

Tagad tikai itāļu “Atalanta” UEFA Eiropas līgas finālā 22. maijā un pašmāju otrās līgas “Kaiserslautern” Vācijas kausa finālā 25. maijā šķir “Bayer” no neticama sasnieguma — valsts čempionu titula, valsts kausa ieguvēja un Eiropas prestižā klubu turnīra uzvarētāja titula, nezaudējot nevienā spēlē.

Pēdējo reizi “Bayer” sajuta zaudējuma rūgtumu pirms nepilna gada 2023. gada 27. maijā. Pašlaik kluba kontā ir 51 nezaudēta spēle pēc kārtas visos turnīros, jau pārspējot 59 gadus seno “Benfica” rekordu.

Tiesa, pat tad ja “Bayer” izdosies izcīnīt unikālo “treble”, lai pārspētu Fabio Kapello leģendāro “Invincibili” komandu “AC Milan”, kas no 1991. gada maija līdz 1993. gada martam nezaudēja pēc kārtas 58 A sērijas spēlēs, vajadzēs tikpat veiksmīgi startēt arī nākamajā bundeslīgas sezonā.

Ņemot vērā, cik fantastiski Šavi Alonso vadībā kādreizējā pelnrušķīte “Neverkūzene” ir pārvērtusies princesē “Neverlūzerē”, tas ir pilnīgi iespējams.