foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
 “Dzelzs vilks” izslēdz no sastāva vardarbībā apsūdzēto Judzi
Grupa "Dzelzs Vilks"uz skatuves.
Sabiedrība
2023. gada 12. decembris, 16:17

“Dzelzs vilks” izslēdz no sastāva vardarbībā apsūdzēto Judzi

Jauns.lv

Reaģējot uz Rūtas Judzes publiski paustajiem apgalvojumiem par piedzīvoto vardarbību no vīra Mārča puses, grupa “Dzelzs vilks” no sava kolektīva uz laiku izslēgusi vardarbībā apsūdzēto bundzinieku Mārci Judzi.

Jau vēstīts, ka ar emocionālu vēsti sociālajā tīklā “Facebook” dalījusies populārās rokgrupas “Dzelzs vilks” bundzinieka sieva Rūta Judze. Sieviete apgalvo, ka ilgsoši cietusi no vīra pazemojumiem un emocionālās vardarbības, bet šobrīd Judzis attur viņu arī no tikšanās ar bērniem.

Reaģējot uz sievietes publiskajiem apgalvojumiem, savu nostāju pauduši arī “Dzelzs vilka” dalībnieki.

Grupas dalībnieki kategoriski iestājas pret jebkāda veida vardarbību pret sievietēm un bērniem, tomēr norāda, ka ir pārliecināti par sava bundzinieka nevainību.

“Pret Mārci līdz šim vērstās apsūdzības viņa un sievas tiesvedībā tiesas ceļā ir atspēkotas,” vēstīts grupas paziņojumā, “un mēs uzticamies Latvijas tiesībsargājošu iestāžu lēmumiem”.

Publikācijā norādīts, ka nav nekādu pierādījumu tam, ka Rūtas apsūdzības būtu pamatotas, tomēr, ņemot vērā to, ka vēl aizvien norit tiesas process, grupa izlēmusi uz nenoteiktu laiku sadarbību ar Judzi pārtraukt.

“Pārtrauksim sadarbību ar Mārci līdz apsūdzības pret viņu pilnībā atspēkojošam un nepārsūdzamam spriedumam vai kamēr tiks noskaidroti neapgāžami fakti, kas apliecina viņa nevainīgumu.” vēstīts paziņojumā.

Judzis sievas izteiktās apsūdzības noraidījis, nodēvējot tās par zemiskiem apvainojumiem.