Limbažos divistabu dzīvoklī izķerti 78 kaķi, vācēja nodota psihiatru aprūpē
Foto: “Ķepu sargi”/Facebook
Novadu ziņas
2023. gada 1. decembris, 06:58

Limbažos divistabu dzīvoklī izķerti 78 kaķi, vācēja nodota psihiatru aprūpē

Jauns.lv

Limbažu novada Liepupē kādā divistabu dzīvoklī mitinājušies 78 kaķi – netīrībā, smirdoņā un šaurībā. Saimniece vai precīzāk vācēja nav spējusi parūpēties ne par sevi, ne dzīvniekiem.

Dīvainajai “patversmei” punktu pielika pašvaldības policija. Ja sākotnēji šķita, ka dzīvoklī ir ap 40 kaķu, tad pēc visu noķeršanas saskaitīts gandrīz divtik vairāk. Šķiet, šis ir rekords Latvijas “kriminālās kaķkopības” vēsturē.

Foto: “Ķepu sargi”/Facebook

“Šajā stāstā nav bezatbildīgs pavairotājs vai saimnieks, bet gan reāli psihiski slims cilvēks, kuru aizveda uz slimnīcu. Sieviete šādi dzīvoja jau ilgi, bet redzot, ka viņa nes mājās kaķus, zinot viņas patieso situāciju vai kāds iejaucās, vai kāds pamanīja, ka viņam tepat līdzās otram jāpalīdz? Nē. Cieta sieviete, un cieta dzīvnieki...” savā “Facebook” lapā raksta talkā pieaicinātā dzīvnieku aizsardzības biedrība “Vidzemes ķepas”.

Dzīvnieku glābēji uzstāja, ka nevienu kaķi neiemidzinās. “Jau atkal pierādās, ka, ja grib, tad VAR! Ja ļoti vēlās, tad mūsu mazā Latvijas tauta ar glābējiem sadodas rokās un atrod risinājumu jebkurai nebūšanai, lai palīdzētu mazāk aizsargātajiem!” “Facebook” vēsta biedrība “Ķepu sargi”.

Foto: “Ķepu sargi”/Facebook

Sadarbībā ar brīvprātīgajiem visiem kaķem atrastas pagaidu mājas, notiks kaķu rehabilitācija, ārstēšana un jaunu mājvietu meklēšana. 23 kaķi tika uzņemti patversmē “Ķepu ķepā”, 29 kaķiem uz neilgu laiku savas mājas daļu atvēlēja kāda atsaucīga sieviete, 19 kaķi ir “Zanimal Hope” aprūpē, pajumte rasta arī citiem. Kaķu palīdzības centrs REMI pamazām rindas kārtībā nodrošinās sterilizācija lielai daļai šo kaķu un dažus arī uzņems aprūpē.

Foto: “Ķepu sargi”/Facebook

“Vidzemes ķepas” var atbalstīt ar ziedojumu “Swedbank” kontā LV16HABA0551051023475 ar norādi “Ziedojums Liepupes kaķiem”.  Ja ir jautājumi vai vēlme kādam dot mājas, var zvanīt biedrības vadītājai Ingai Plaudei pa tālruni 24557110.