foto: Lita Millere/LETA
Nākamgad plāno atklāt garāko autobusa maršrutu Latvijā. Caur kurieni tas vedīs?
Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" jaunais autobuss "Scania Irizar i6S Efficient".
Sabiedrība
2023. gada 16. novembris, 12:55

Nākamgad plāno atklāt garāko autobusa maršrutu Latvijā. Caur kurieni tas vedīs?

Jauns.lv

Pasažieru pārvadātāju kompānija "Lux Express", kas veic arī starptautiskus pārvadājumus, plāno braukt arī starp Rīgu un Liepāju, un Liepāju – Daugavpili. Tie būtu komercreisi, kas nozīmē, ka uzņēmums no valsts nesaņems ne centa, ziņo Latvijas Radio. 

Starp galvaspilsētu un Liepāju katru darbdienu gaidāmi seši reisi, bet brīvdienās septiņi. Biļetes, pērkot savlaicīgi, izmaksās ap 9–10 eiro, kas ir līdz eiro dārgāk, nekā tās ir šobrīd uz valsts dotētiem reisiem. Taču, ja pasažieri biļetes pirks īsi pirms izbraukšanas, cena būs līdz 15 eiro informēja uzņēmumā.

Savukārt reiss Liepāja–Daugavpils kursēs reizi dienā. Turklāt autobuss iebrauks arī Rīgā. Tātad starp galvaspilsētu un Latvijas otru lielāko pilsētu ik dienu atsāks kursēt autobusi.

No Liepājas uz Daugavpili biļete varētu izmaksāt divreiz vairāk, nekā līdz Rīgai – ap 20 eiro. Ja atsaucība būs liela, reisu skaitu uzņēmums būs gatavs palielināt.

Ilguma ziņā reiss starp Rīgu un Liepāju būs apmēram trīs stundas – tikpat ilgi, cik tagad, un pat ātrāk, jo tagad atsevišķi reisi ceļā pavada trīs ar pusi stundas un pat vairāk, ziņo portāls Lsm.lv.