Desmitās Tēva dienas pasākumi Rīgā

Rīgā šodien desmito reizi norisinās Tēva dienas gājiens un festivāls.

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 10. septembris, 15:29

FOTO: Rīgā vairāki simti vecāku ar bērniem pulcējas Tēva dienas festivālā

Jauns.lv/LETA

Šodien Rīgā desmitajā Tēva dienas gājienā Zemessardzes orķestra pavadībā piedalījās vairāki simti cilvēku.

Gājiens sākās no Brīvības pieminekļa un veda līdz Vērmanes dārzam. Gājienā piedalījās bērni un viņu vecāki, kā arī vecvecāki. Bērnus gājiena laikā izklaidēja klauni, kā arī aktieri, kuri bija ģērbušies dažādu zvēru kostīmos.

Gājiena dalībnieki rokās turēja plakātus, kuros bija uzzīmēti bērni kopā ar saviem tēviem, un uzmundrinošus uzrakstus, piemēram, "Mans tētis ir vislabākais", "Es mīlu savu tēti", "Lepns, ka esmu tētis!" u.tml.

Gājiena kārtību uzraudzīja gan Pašvaldības policijas, gan Valsts policijas darbinieki.

Pasākumam turpinoties Vērmanes dārzā, uzstāsies Zemessardzes orķestris, brazīliešu nacionālās cīņas mākslas kapueiras klubs "Capoeira Latvia", perkusionista Nila Īles grupa "ZemeDunn", rokgrupa "Dzelzs vilks" un būs citi mākslinieku priekšnesumi. Koncertprogrammu vadīs Ansis Klintsons un vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Izklaides un aktivitātes par godu tētiem Vērmanes dārza teritorijā veidotas tā, lai dienas garumā būtu aizraujoši ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī - vecvecākiem. Tētim varēs uztaisīt dāvanu vai kroni - lai godinātu viņu, kā arī pie fotosienas varēs uzņemt kopīgu ģimenes bildi, klāstīja biedrībā.

Katru gadu tēti Tēva dienā no "Mammamuntetiem.lv" un "Latvijas valsts mežiem" var saņemt dāvanu - ozola stādu, ko iestādīt savos laukos. Šogad dāvanā būs sarkanā ozola "Quercus rubra" stādi no Jelgavas kokaudzētavas. Tos varēs saņemt pirmie 100 tēti.

Ģimenēm ar mazuļiem būs nodrošināta īpaša atpūtas vieta, kur bērniņu pabarot un pārģērbt, savukārt ģimenes lielākie bērni varēs izmēģināt ekstrēmas aktivitātes, piemēram, nolēkt no četru metru augstuma. Tāpat Vērmanes dārzā darbosies tirdziņš un kopīgu maltīti varēs ieturēt brīvdabas kafejnīcās.