Vētra pamatīgi papostījusi Tērvetes dabas parku

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē šodien, 7. jūlijā, īsi pirms plkst. 12.00 plosījās nepieredzēti spēcīgs negaiss, nodarot būtiskus ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 7. augusts, 13:23

Vētra pamatīgi izpostījusi Tērvetes dabas parku. To slēdz apmeklētājiem uz vairākām dienām

Jauns.lv

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē šodien, 7. jūlijā,  īsi pirms plkst. 12.00 plosījās nepieredzēti spēcīgs negaiss, nodarot būtiskus postījumus tūrisma infrastruktūrai un mežaudzēm, informē dabas parks. 

“Pastaigu takas apmeklētājiem šobrīd nav drošas - parks ir slēgts līdz postījumu apzināšanai un bīstamo koku novākšanai. Prognozējam, ka sestdien apmeklētāji varēs atgriezties parka takās. Informēsim par notikumu attīstību,” teikts paziņojumā. 

Jau ziņojām, ka pērkona negaiss izraisījis ievērojamus postījumus Dobeles novadā. Naudītes ciemā kritusi liela krusa, Kroņaucē vētra lauzusi daudz koku. Ir arī postījumi ēkām - daļēji norauti jumti un izsisti logi.

Lielākie postījumi elektrolīnijām priekšpusdienā konstatēti Dobeles pusē un teritorijā starp Dobeli un Lietuvas robežu. Pērkona negaiss pārvietojas ziemeļu, ziemeļrietumu virzienā, tas sasniedzis Tukuma novadu un pietuvojies Talsu novadam.

Vairāk lasi šeit!

Lielgraudu krusa Zemgales pusē 07.08.2023.

gallery icon