foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com
Beidzas vesels laikmets. Mārtiņa Rītiņa radītais restorāns "Vincents" pārtrauc savu darbību
Sabiedrība
2023. gada 3. augusts, 14:08

Beidzas vesels laikmets. Mārtiņa Rītiņa radītais restorāns "Vincents" pārtrauc savu darbību

Jauns.lv

Restorāns "Vincents" savā Facebook kontā nācis klajā ar paziņojumu, ka ar šī gada 26. augustu restorāns pārtrauc savu darbību.

"Kur vienas durvis aizveras, citas atveras – ar šādu noskaņojumu un labi padarīta darba sajūtu optimistiski raugāmies nākotnē. No sirds uzņemsim visus, kuri vēl kaut reizi vēlas atnākt pie mums, smalki pavakariņot un izbaudīt Vincenta īpašo gaisotni. Vēlamies pateikties visiem mūsu viesiem, kas bijuši ar mums kopā visus šos gadus," teikts restorāna paziņojumā. 

Restorānu "Vincents" kopš tā dibināšanas 1994. gadā vadīja šefpavārs Mārtiņš līdz 2017. gada jūlijā restorāna vadību pārņēma vīnzinis Raimonds Tomsons, savukārt 2020. gadā Rītiņš atgriezās restorānā gan kā šefpavārs, gan kā līdzīpašnieks. Rītiņš devās mūžībā 2022. gada februārī.

Mārtiņš Rītiņš atvadās no "Vincenta"

Latvijas labāko restorānu turpmāk vadīs Raimonds Tomsons, kas atzīts par labāko vīnzini Eiropā. Bet Rītiņš dodas pensijā un pievērsīes vistām.

gallery icon

2022. gada martā par restorāna jauno šefpavāru kļuva Uvis Janičenko, kurš iepriekš strādājis vairākos "Michelin" zvaigžņu restorānos, tostarp Japānā, Spānijā un Zviedrijā. 

Restorānā "Vincents" iecelts jauns šefpavārs - Uvis Janičenko

Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko, preses konferencē paziņoja "Vincents" valdes loceklis Emīls Jakrins.

gallery icon