foto: Paula Čurkste/LETA
Botāniskajā dārzā, īpaša pasākuma ietvaros, eksperti un mūziķi atklāti runās par atkarību tēmām
Ziedoši roeeja pasākumā ar Botāniskā dārza apmeklējuma biļeti. Pasākumā ar uzrunu piedalīsies Kaspars Blūms Blūmanis un par muzikālo izklaidi rūpēsies Miks Dukurs un Ansis Klintsons.dodendri Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.
Sabiedrība
2023. gada 19. jūlijs, 11:18

Botāniskajā dārzā, īpaša pasākuma ietvaros, eksperti un mūziķi atklāti runās par atkarību tēmām

Jauns.lv

Šodien LU Botāniskajā dārzā tiek organizēts labdarības pasākums "Es skaidrā dabā". Ar izglītojošu un muzikālu pasākumu, kuru apmeklēt aicināts ikviens interesents, organizatori aktualizēs apzinātu izvēli dzīvei bez alkohola lietošanas.

Biedrība “Atkarību mazināšanas un profilakses centrs Atkarībai – Nē!” sadarbībā ar sociālā labuma projektu "1000 dienas skaidrā" un Latvijā populāriem mūziķiem Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā organizē gan izglītojošu mini-lekciju, gan muzikālu priekšnesumu, lai aicinātu Latvijas sabiedrību mazināt alkohola lietošanas paradumus, tādējādi uzlabojot veselības, savstarpējo attiecību un darbspēju kvalitāti.

Ieeja pasākumā ar Botāniskā dārza apmeklējuma biļeti. Pasākumā ar uzrunu piedalīsies Kaspars Blūms Blūmanis un par muzikālo izklaidi rūpēsies Miks Dukurs un Ansis Klintsons.

Pasākuma pirmā daļa norisināsies plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza teritorijā (Kandavas iela 2) – pēc nelielas atklāšanas uzrunas par skaidrības nozīmi fiziskās un mentālās veselības nodrošināšanā, notiks mini-lekcija pastaigas formā atkarību mazināšanas speciālista vadībā, aicinot aizdomāties par augu un cilvēku līdzību, spēju apzināties atkarīgās uzvedības cēloņus un resursus tās mazināšanai. Pastaigu vadīs psiholoģe Elīna Brila ar vairāku gadu pieredzi atkarību mazināšanas jautājumos.

"Cilvēkiem raksturīgi dabiski priecāties par iespēju būt dabā, kas mums paver iespēju uzdot jautājumus par aktuālām tēmām. Runājot caur dabā atrodamiem simboliem un vienlaikus esot kustībā, cilvēks izjūt mazāku trauksmi un lielāku drošības izjūtu, pieskaroties sāpīgām tēmām," uzskata psiholoģe.

Pasākuma turpinājumā plkst. 19.00 projekta "1000 dienas skaidrā" radītājs Agris Starts atklās projekta stāstu – kā personīga pieredze likusi pieņemt dzīves kvalitātei nozīmīgus lēmumus, vienlaikus sajūtot aicinājumu aktualizēt pārmērīgu alkohola lietošanu arī sabiedrībā kopumā.

"Pilnīgi piekrītu Gandija vārdiem: "Esi tās pārmaiņas, ko sagaidi no citiem". Es sāku ar sevi un cerēju, ka mans piemērs iedvesmos arī citus. Un vēl citus, un tā tālāk. Alkoholu pārtraucu lietot sevis dēļ, runāju par to – visu dēļ. Tikai ar pozitīvu piemēru mēs varam rosināt cilvēkā vēlmi ieraudzīt, ka ir iespējams dzīvot citādāk, dzīvot bez alkohola," pauž Starts.

Pasākuma otrā daļā ap plkst. 19.30-21.00 ar pieredzes stāstu dalīsies multimākslinieks Kašers, kā arī muzikālie viesi Miks Dukurs un Ansis Klinstons.

Pasākumu bez atlīdzības atbalsta LU Botāniskais Dārzs, “Mežezers” un “Venden”.