Dziesmu un deju svētku dalībniekus aicina neēst šodienas launaga pakā izsniegto vārīto desu "Zaļā dakšiņa"
Nevēlamo produktu izņem no paciņām (ekrānuzņēmums no Twitter)
Sabiedrība
2023. gada 7. jūlijs, 18:15

Dziesmu un deju svētku dalībniekus aicina neēst šodienas launaga pakā izsniegto vārīto desu "Zaļā dakšiņa"

Jauns.lv/LETA

Dziesmu un deju svētku dalībnieki tiek aicināti neēst šodien saņemtajā launaga pakā atrodamo vārīto desu "Zaļā dakšiņa", kuras derīguma termiņš ir 18.jūlijs.

Svētku rīkotāji paziņoja, šāds aicinājums tiek izplatīts, pamatojoties uz "dalībnieku pirmajiem signāliem" un saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta rekomendācijām.

PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs Raimonds Tukišs paziņoja, ka pie paciņu izdales svētku dalībnieki nāca atpakaļ un informēja, ka desai ir skābena piegarša. Skābenā garša apstiprinājās arī pārbaudē, tādēļ operatīvi tika pieņemts lēmums desu izņemt no launaga pakām, lai nerastos nelabvēlīga situācija, lietojot uzturā šo produktu.

"Rēzeknes gaļas kombināta" vārītās desas "Zaļā dakšiņa" iepakojumus ar derīguma termiņu 18.jūlijs svētku rīkotāji, saņemot signālus un rekomendācijas, nekavējoties izņēmuši no neizdalītajām launaga pakām, tomēr dalībniekus, kuri savas paciņas bija saņēmuši jau iepriekš, tiek aicināti minēto desu neēst.

"Darbības tiek veiktas nekavējoties, ir cieša sadarbība gan ar PVD, gan ar launagu paku nodrošinātāju. Mēs veicam dalībnieku apzināšanu," uzsver svētku izpilddiektore Daina Markova.

Dalībnieku launagu paku saturu saskaņā ar publiskās iepirkumu procedūras rezultātiem nodrošina uzņēmums "Sanitex".

Rīkotāji sadarbībā ar "Sanitex" meklē risinājumus, lai nekavējoties aizstātu desu ar citu produktu.