Marta Kino klubā lekcija par Jura Kursieša spēlfilmu "Modris"
Kultūra
2015. gada 19. marts, 14:25

Marta Kino klubā lekcija par Jura Kursieša spēlfilmu "Modris"

Jauns.lv

Sestdien, 21. martā plkst. 14.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” Lielajā zālē lekciju cikla Kino klubs ietvaros ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt vienu no spilgtākajiem 2014. gada kino notikumiem - režisora Jura Kursieša debijas filmu „Modris”. Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Spēlfilmas „Modris” pamatā ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par bez tēva augušo pusaudzi Modri, viņa sarežģītajām attiecībām ar māti, atkarības izraisītu zādzību un liktenīgām izvēlēm, kuras noved pie dažādiem konfliktiem ar vienaudžiem, policiju un tiesu sistēmu.

Galveno lomu filmā atveido talantīgais jaunietis Kristers Pikša, kuram šī ir pirmā pieredze kino jomā, savukārt, mātes lomā iejutusies pieredzējusī aktrise Rēzija Kalniņa. Filmā piedalās arī citi Latvijā zināmi un iemīļoti aktieri - Vilis Daudziņš, Laura Jeruma, Baiba Broka, Lāsma Kugrēna, Dace Bonāte, Inese Pudža un Kaspars Zvīgulis.

Filma „Modris” pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2014. gada 24. oktobrī, taču tā iepriekš tika demonstrēta prestižajos Toronto un Varšavas kino festivālos, kā arī ieguvusi īpašās atzinības balvu Sansebastjānas kinofestivālā Spānijā un Sudraba Prometeja balvu Tbilisi Starptautiskajā filmu festivālā Gruzijā. Jura Kursieša debijas pilnmetrāžas filmu atzinīgi novērtējuši ne vien ārzemju kino speciālisti, bet arī pašmāju kritiķi, izvirzot to balvām septiņās Nacionālā filmu festivāla „Lielais Kristaps” nominācijās. Aktrise Rēzija Kalniņa festivālā saņēma balvu kā labākā otrā plāna aktrise, bet filma „Modris” tika atzīta par gada labāko debijas filmu. 

Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto