foto: Ivars Soikāns/LETA
Valmieras novadā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks; divi cietušie atbrīvoti no automašīnām
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīna.
112
2023. gada 10. jūnijs, 11:01

Valmieras novadā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks; divi cietušie atbrīvoti no automašīnām

Jauns.lv/LETA

Piektdien ugunsgrēkā Valmieras novada Rencēnu pagastā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Piektdien plkst.10.30 no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Valmieras novada Rencēnu pagastā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva virtuvē deg grīda 10 kvadrātmetru platībā.

Sadūmotajās telpās ugunsdzēsēji atrada cilvēku, kuru iznesa ārā, bet veiktie atdzīvināšanas pasākumi bija nesekmīgi, un cilvēks ugunsgrēkā bija gājis bojā. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst.11.23.

Savukārt plkst.14.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Sārnates ielu, Ventspilī, kur neapsaimniekotā teritorijā dega skaidas un kūdra 1,5 hektāru platībā. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst.22.01.

Plkst.15.27 ugunsdzēsēji devās uz Kandavas ielu Rīgā, kur divās vietās teritorijā dega atkritumi, mēbeles, koka baļķi un sausā zāle kopumā 550 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no liesmām nosargāja blakus esošo ēku un autobusu. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.17.39.

Tāpat glābēji pēc diviem ceļu satiksmes negadījumiem no vieglajām automašīnām atbrīvojuši divus cilvēkus.

Piektdien pēcpusdienā pēc ceļu satiksmes negadījuma Kauņas ielā, Daugavpilī, glābēji vienu cilvēku atbrīvoja no vieglās automašīnas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pārējie cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. Ar absorbenta palīdzību savākts uz ceļa braucamās daļas izlijušais šķidrums.

Arī Cēsu novada Līgatnes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma glābēji no vieglās automašīnas izcēla vienu cilvēku un nogādāja viņu NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 81 izsaukumu - 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecus uz meža ugunsgrēkiem, 28 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietis 21 cilvēks, informēja Valsts policijā. Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 132 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietusi 21 persona. 

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 450 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 242 par ātruma pārsniegšanu un septiņi par agresīvu braukšanu. 

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti divi administratīvo pārkāpumu process un deviņi kriminālprocesi.