foto: Ieva Čīka/LETA
Piektdien no ūdenstilpnēm Latgalē izcelti divi noslīkuši cilvēki
112
2023. gada 22. aprīlis, 11:14

Piektdien no ūdenstilpnēm Latgalē izcelti divi noslīkuši cilvēki

Jauns.lv/LETA

Piektdien no ūdenstilpnēm Latgalē izcelti divi noslīkuši cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Vakar Augšdaugavas novada Naujenes pagastā un Rēzeknes novada Sakstagala pagastā no ūdenstilpēm izcelti bojāgājuši cilvēki. Abos gadījumos cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Tāpat piektdien plkst.22.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Turaidas ielu Daugavpilī, kur vienstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā ar izbūvētu mansardstāvu katlu telpā dega malka un siltumizolācija piecu kvadrātmetru platībā. 

Mājā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās vēl viens cilvēks. Plkst.1.08 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt plkst.13.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Plāņu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg mājas pirmais un otrais stāvs 250 kvadrātmetru platībā. Plkst.19.09 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21. aprīļa plkst.6.30 līdz 22. aprīļa plkst.6.30 VUGD saņēma 72 izsaukumus - 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem 19 uz kūlas un divus uz meža ugunsgrēkiem, 13 uz glābšanas darbiem un vēl 15 izsaukumi bija maldinājumi.