foto: Edija Pālens/LETA
Trešdien dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki
112
2023. gada 20. aprīlis, 10:59

Trešdien dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki

Jauns.lv/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šogad kopumā Latvijā dzēsti jau 352 ugunsgrēki, kuros degusi pērnā gada zāle.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama un sodāma rīcība. Tās rezultātā izdeg plašas teritorijas, nodeg ēkas, cieš un iet bojā cilvēki.

Naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Rīgā, kur piecu stāvu dzīvojamās mājas piektā stāva kāpņu telpā dega divu dzīvokļu ārdurvis trīs kvadrātmetru platībā un siena divu kvadrātmetru platībā. Glābēji evakuēja trīs cilvēkus.

Neilgi pēc pusnakts tika saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur dega viena stāva šķūnis 20 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no šķūnim blakus esošās mājas pašu spēkiem evakuējās septiņi cilvēki, bet vēl divi cilvēki tika evakuēti.

Plkst.20.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Valmieras novada Burtnieku pagastu, kur dega traktors sešu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās tika sākta dzēšana, kuras laikā viens cilvēks cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Plkst.17.38 tika saņemts izsaukums uz Līvānu novada Turku pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums - avarējusi viena automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas izcēla vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD darbiniekiem.

Savukārt plkst.17.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur glābēji ar laivas un glābšanas dēļa palīdzību no purva malas nogādāja krastā cilvēku, kam NMPD mediķi konstatēja nāvi.

Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 87 izsaukumus - 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 24 uz kūlas ugunsgrēkiem, un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.