1dienas
19stundas
27minūtes
40sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vidzemē un Latgalē gaidāms sniegputenis; ceļi daudzviet sniegoti un apledo
foto: LETA
Sabiedrība

Vidzemē un Latgalē gaidāms sniegputenis; ceļi daudzviet sniegoti un apledo

Jauns.lv / LETA

Svētdien daudzviet Vidzemē un Latgalē snigs un putinās, prognozē sinoptiķi. Daudzviet Latvijā svētdienas rītā autoceļi sniegoti un apledo, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Vidzemē un Latgalē gaidāms sniegputenis; ceļi daud...

Debesis klās mākoņi, valsts rietumos un dienvidos uzspīdēs saule.

Rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-19 metrus sekundē, stiprākais vējš pūtīs Vidzemē.

Gaisa temperatūra būs -2..+3 grādi.

Rīgā gaidāma mākoņaina diena, brīžiem iespējams neliels sniegs. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 18 metriem sekundē, gaisa temperatūra būs +1 grāds.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas atrodas ziemeļaustrumos no Latvijas. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 992 hektopaskāliem Alūksnē līdz 1003 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā.

Daudzviet Latvijā autoceļi sniegoti un apledo

LVC norāda, ka svētdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. 

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 126 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Bauskas Saldus un Liepājas apkārtni.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 101 grants ceļu posmā.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.