Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Valsts prezidents sagaida Polijas prezidentu pie Rīgas pils

Latvijā 2023. gada 1. februārī oficiālajā vizītē ieradās Polijas prezidents Andžejs Duda ar dzīvesbiedri Agatu Kornhauzeri-Dudu . Plānots, ka Latvijas prezidents ...

Politika

FOTO: Polijas prezidents Andžejs Duda ieradies oficiālajā vizītē Rīgā

Jauns.lv

Latvijā šodien, 1. februārī, oficiālā vizītē ieradies Polijas prezidents Andžejs Duda kopā ar savu dzīvesbiedri Agatu Kornhauzeri-Dudu.

FOTO: Polijas prezidents Andžejs Duda ieradies ofi...

Polijas prezidents oficiālajā vizītē Latvijā uzturēsies līdz 2. februārim. Plānots, ka Latvijas prezidents Egils Levits ar Polijas kolēģi pārrunās nepieciešamā atbalsta sniegšanu Ukrainai, drošības un enerģētikas situāciju Eiropā un citus aktuālus jautājumus.

Paredzētas abu valstu delegāciju sarunas un Latvijas un Polijas prezidentu paziņojums presei.

Savukārt pirms preses konferences tiks parakstītas Latvijas un Polijas sadarbības programmas izglītībā un kultūrā 2023.-2026.gadam.

Polijas prezidents svinīgā ceremonijā noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

Polijas prezidents Duda svinīgā ceremonijā noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

Latvijā oficiālā vizītē ieradies Polijas prezidents Andžejs Duda ar dzīvesbiedri Agatu Kornhauzeri-Dudu. Trešdienas pēcpusdienā pie Brīvības pieminekļa aizvadīta svinīgā ziedu ...

Turpinājumā plkst.13.15 pie Brīvības pieminekļa plānota svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, plkst.13.25 tikšanās Saeimā ar parlamenta priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS), bet plkst.15.25 tikšanās Ministru kabinetā ar valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV).

Savukārt abu prezidentu dzīvesbiedres Andra Levite un Agata Kornhauzeres-Duda kopīgi apmeklēs Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari".

Vizītes otrajā dienā, 2. februārī, plkst.11.15 Latvijas un Polijas prezidenti aizvadīs diskusiju ar ekspertiem par Latvijas un Polijas sadarbības iespējām aktuālo izaicinājumu risināšanā.

Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā arī nolemts apbalvot ar Viestura ordeni un iecelt par Viestura ordeņa lielkrusta komandieri Polijas prezidentu Andžeju Dudu.