foto: Ivars Soikāns/LETA
Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 46 izsaukumus
112
2023. gada 21. janvāris, 10:25

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 46 izsaukumus

Jauns.lv/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus - desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi, informēja VUGD.

Piektdien plkst.9.58 VUGD saņēma izsaukumu uz sabiedrisku ēku Bauskā, kur gaitenī pie griestiem dega elektrības vadi un lampa 0,2 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. No ēkas evakuējās astoņi cilvēki.

Savukārt Valmieras novada Mazsalacas pagastā vakar plkst.13.38 VUGD saņēma izsaukumu uz trīsstāvu dzīvojamo māju, kur dzīvoklī dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks. Plkst.15.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat piektdienas vakarā VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Mārupes novada Salas pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji no automašīnām atbrīvoja trīs cietušos, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Vēlu vakarā tika saņemts izsaukums uz Daugavpili, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma uz ceļa braucamās daļas izlijusi degviela. Izmantojot absorbentu, tika savākti apmēram 10 litri degvielas un ceļa braucamā daļa sakārtota.

Arī no Augšdaugavas novada Ambeļu pagasta naktī tika saņemts izsaukums par no kravas automašīnas izlijušu degvielu. Izmantojot absorbentu ugunsdzēsēji savāca aptuveni 40 litrus degvielas.