foto: Iekšlietu ministrija
Iekšējās drošības akadēmijai plānots izstrādāt sešas studiju programmas
Uzsākts darbs pie Iekšējās drošības akadēmijas izveides: novadīta pirmā Stratēģiskās uzraudzības padomes sēde.
Tava izglītība
2022. gada 10. novembris, 20:12

Iekšējās drošības akadēmijai plānots izstrādāt sešas studiju programmas

Jauns.lv / LETA

Iekšējās drošības akadēmijai (IDA) plānots izstrādāt sešas studiju programmas, kuru absolventi saņems akadēmijas diplomu par iegūto augstāko izglītību, profesionālo kvalifikāciju un grādu, informēja Iekšlietu ministrija (IeM).

Ceturtdien notika konsorcija "Iekšējās drošības akadēmija" pirmā svinīgā stratēģiskās uzraudzības padomes sēde, kurā tika apstiprināts studiju programmas padomes sastāvs un nolikums. Tāpat tika panākta vienošanās par studiju programmas izstrādes procesu un iespējamiem termiņiem, lai mācības varētu uzsākt 2023.gada septembrī.

IDA darbības stratēģisko kontroli nodrošinās iekšlietu ministra izveidota stratēģiskās uzraudzības padome, bet studiju iekšējās kvalitātes kontroli un studiju procesa jautājumu koordināciju īstenos studiju programmu padome.

Stratēģiskās uzraudzības padomes sastāvā ir 11 locekļi no IeM, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Latvijas Universitātes (LU), Valsts policijas koledžas, Valsts policijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ģenerālprokuratūras un Valsts ieņēmumu dienesta.

Tās kompetencē ir apstiprināt studiju programmas padomes sastāvu, lemt par stratēģiskiem ar konsorcija darbību saistītiem jautājumiem, apstiprināt konsorcija studiju programmas, pētniecības programmu, zinātniskās darbības virzienus un pieredzes prasības pedagogiem, kontrolēt piešķirtos valsts budžeta līdzekļus u.c.

Savukārt studiju programmu padomes sastāvā apstiprināti septiņi locekļi no IeM ministrijas, RSU, LU un Valsts policijas koledžas. Tās kompetencē ir izstrādāt studiju programmu, pārraudzīt studiju procesu un studiju programmu efektīvu īstenošanu, izvērtēt gala pārbaudījumu, eksāmenu, zinātniskās darbības un tamlīdzīgus rezultātus, u.c.

Jau ziņots, ka IDA plānots investēt aptuveni 45 miljonus eiro, un akadēmija pirmos studentus varētu uzņemt nākamā gada septembrī

Valdība 2009.gada vasarā nolēma likvidēt Latvijas Policijas akadēmiju, kura atradās Rīgā, Ezermalas ielā. Viens no galvenajiem akadēmijas likvidēšanas iemesliem bija finansējuma trūkums.

Kā norādīja toreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece, akadēmija profesionālā jomā un sniegtā pakalpojuma kvalitātes ziņā nav devusi gaidīto rezultātu. Akadēmija beidza pastāvēt 2010.gada 1.janvārī.