foto: Armīns Janiks
Oktobra sākumā pa Rīgu pārvietosies karavīri, zemessargi un militārais transports
Mācības pērn Zaķusalā
Sabiedrība
2022. gada 30. septembris, 15:10

Oktobra sākumā pa Rīgu pārvietosies karavīri, zemessargi un militārais transports

Jauns.lv

No 5. līdz 9. oktobrim Zemessardzes 1. Rīgas brigāde piedalīsies militāro mācību cikla “Namejs 2022” rudens posmā, kura laikā karavīri un zemessargi veiks aizsardzības operāciju praktiskos vingrinājumus savā atbildības teritorijā.

Rīgas pilsētā, kā arī Bauskas, Ķekavas, Mārupes, Ropažu un Salaspils novados militāro mācību cikla “Namejs 2022” rudens posmā Zemessardzes 1. Rīgas brigādes karavīri un zemessargi turpinās pilnveidot militārās iemaņas pilsētvidē un lauku teritorijās sadarbībā ar NATO partneriem no ASV, Dānijas un Lietuvas. 

Liepājā ierodas ievērojams skaits ASV militārās tehnikas vienību dalībai mācību ciklā “Namejs 2022”

Pirmdien, 18. aprīlī, Liepājā no ASV ostas Čārlstonas Dienvidkarolīnas štatā ieradās komercpārvadājumu kravas kuģis "ARC Defender", nogādājot vairāk nekā 350 ASV Bruņoto ...

gallery icon

Mācību laikā Rīgas pilsētā karavīru, zemessargu un militārā transporta pārvietošanās plānota šādos laika posmos un apkaimēs:

  • 5.oktobrī no plkst. 16.00 līdz plkst. 20.00 Vecmīlgrāvja apkaimē; 
  • 7.oktobrī no plkst. 07.00 līdz plkst. 22.00 Juglas, Čiekurkalna, Mežciema, Trīsciema, Jaunciema, Vecmīlgrāvja, Sarkandaugavas, Pētersala - Andrejsalas, Skanstes, Centra apkaimēs;
  • 8.oktobrī no plkst. 08.00 līdz plkst. 22.00 Vecmīlgrāvja,  Mežciema, Teikas, Čiekurkalna, Grīziņkalna, Brasas, Sarkandaugavas apkaimēs;
  • 9.oktobrī no plkst. 07.00 līdz plkst. 12.00 Sarkandaugavas, Pētersala - Andrejsalas apkaimēs.

Savukārt 8.oktobrī Salaspilī uz ceļa A6 un Bauskas novadā pie Valles uz ceļa P 73 mācību ietvaros plānoti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Plānota Valsts policijas iesaiste satiksmes organizācijai mācību laikā.

Rīgā norit mācības "Namejs 2021"

No 6. septembra Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību “Namejs 2021” laikā Rīgā un citās pašvaldībās darbojas militārpersonas. Sestdienas rītā Jauns.lv ...

gallery icon

Mācību uzdevumu izpildes laikā pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Iedzīvotāji tiek lūgti ar sapratni izturēties pret īslaicīgiem pārvietošanās apgrūtinājumiem, kas radīsies mācību laikā. "Karavīri un zemessargi trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – novadus, pilsētas, pagastus, ciemus," teikts Zemessardzes 1. Rīgas brigādes paziņojumā presei. "Trenējot vienību kaujas spējas, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, apgaismes raķetes, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību."  

Gatavi aizsargāt Latviju: militārās mācības "Namejs" Viesītes novadā 2018. gada vasarā

gallery icon

Jau ziņots, ka no 5. septembra līdz 9. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku mācību “Namejs 2022” rudens posms, kura laikā pa Latvijas valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pārvietosies Latvijas un sabiedroto valstu karavīri un militārās tehnikas vienības. Mācību uzdevumu izpildes laikā periodiski notiks dažādu militāro gaisa kuģu lidojumi Latvijas gaisa telpā, tostarp zemā augstumā, kā arī kaujas šaušana poligonos.