Sabiedrība
2022. gada 4. septembris, 06:14

Kāpēc Alvis Hermanis lasa grāmatas par Izraēlas armiju, un kas viņam ir kā bezmaksas "kokaīns"?

Jauns.lv

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs režisors Alvis Hermanis lasa grāmatas par to, kā organizēta Izraēlas armija. To viņš atklāj intervijā raidījumu ciklā “Statuss:Brīvs” un, runājot par karu Ukrainā, piebilst: “Ja tas turpināsies tik ilgi, tad mums būs līdzīga situācija, mums būs, no kā ņemt piemēru.”

Vaicāts, kā sākas viņa diena, Alvis Hermanis atzīst, ka līdzīgi kā daudziem, atverot acis, roka vispirms sniedzas pēc telefona. Viņš lasa ziņas, lai noskaidrotu, kas noticis pa nakti, “pirmkārt, to, kas saistīts ar Ukrainu”.  Pēc tam Alvis Hermanis dodas peldēties. Arī ziemā? – viņam vaicā raidījuma vadītājs Sergejs Nikolajevičs. “Jā. Varbūt to nevar saukt par peldēšanu. Tu iegremdējies. Tas ir kā kokaīns par brīvu. Tad pusi dienas esi tādā tonusā,” stāsta Alvis Hermanis.  

foto: Jānis Deinats
Alvis Hermanis atzīst, ka līdzīgi kā daudziem, atverot acis, roka vispirms sniedzas pēc telefona.

Ar Alvi Hermani viesnīcā “Grand Hotel Kempinski Rīga” sarunājas žurnālists Sergejs Nikolajevičs, kurš ir arī vairāku grāmatu un televīzijas programmu autors. Viņa jaunā projekta “Statuss:Brīvs”, kas veidots sadarbībā ar izdevniecība “Rīgas Viļņi”, centrā ir lielu zvaigžņu un spilgtu radošu personību likteņi. 

Pilno videointerviju ar Alvi Hermani raidījumam “Statuss:Brīvs” par karu Ukrainā, Krieviju un tās iedzīvotāju izvēlēm, par teātra tagadni, nākotni,un par daudz ko citu skatieties portālā Jauns.lv. Intervija notika jūlija beigās.