foto: Rīgas pašvaldības policija
Vīrietis žvingulī novelk bikses savas trīsgadīgās meitas un garāmgājēju priekšā
Vīrietis atzina, ka todien esot lietojis alkoholiskos dzērienus, tomēr atteicās veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā.
112
2022. gada 5. augusts, 13:58

Vīrietis žvingulī novelk bikses savas trīsgadīgās meitas un garāmgājēju priekšā

Jauns.lv

Ceturtdien, 4. augustā, neilgi pirms 20.00 vakarā Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu no kādas aculiecinieces, kura skaidroja, ka Bolderājā vīrietis stiprā alkohola reibumā ar trīsgadīgu meitu sēž sabiedriskā transporta pieturvietā. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Kurzemes pārvaldes patruļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā portālam Jauns.lv stāstīja policijā, ierodoties norādītajā adresē, policijas darbiniekus sagaidīja vairāki aculiecinieki. Vīrietis atzina, ka todien esot lietojis alkoholiskos dzērienus. Mēģinot piecelties kājās, pārkāpējs alkohola reibuma dēļ nespēja nostāvēt un atkal apsēdās.

Pārkāpējam bija grūtības atcerēties personas datus, arī meitas datus esot aizmirsis. Tomēr likumsargi no meitenes noskaidroja viņas vārdu un uzvārdu. Tāpat izdevās iegūt informāciju par bērna māti.

Notikuma vietā vīrietis atteicās veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā un sāka lamāties bērna klātbūtnē ar cieņas aizskarošiem vārdiem, kā arī vēlāk publiski novilka bikses, tādējādi atkailinoties visu garāmgājēju priekšā.

Tika pieņemts lēmums vīrieti nogādāt Tvaika ielā ekspertīzes veikšanai, kur viņam konstatēja alkohola reibumu. Savukārt trīsgadīgā meitene nogādāta pie mātes, kura kārtības sargus un meitu sagaidīja deklarētās dzīvesvietas adresē.

Pret bērna tēvu tika uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par nespēju pilnvērtīgi pildīt vecāku pienākumus un par sīko huligānismu.