Sabiedrība

"Kas jums tā par gultu, vecmamm?" Mazdēla uzstādītā kamera iemūžina sirdi stindzinošu seniores apzagšanu

Jauns.lv

Sociālajos tīklos cilvēki arvien biežāk brīdina par nelūgtajiem viesiem. Nupat sirdi stindzinošu notikumu piedzīvojusi kāda pensionāre Rēzeknē.

"Kas jums tā par gultu, vecmamm?" Mazdēla uzstādīt...

Pie 1927. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā ienācis nepazīstams vīrietis un veicis zādzību, kundzei nozogot 550 eiro.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "4. studija" pastāstīja Valsts policijas (VP) Rēzeknes iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs Arnis Viļums, aizdomās turētā persona it kā vēlējusies samainīt naudu, ienākusi istabā un cietušās personas klātbūtnē sākusi meklēt naudu, ko nozagt.

Zādzību un zagļa seju piefiksējusi kamera, kuru uzstādījis mazdēls, lai sekotu vecmāmiņas veselības stāvoklim. Kurš gan varēja iedomāties, ka tā ierakstīs nekaunīgu ielaušanos un naudas meklēšanu pensionāres mājoklī gandrīz vai Rēzeknes centrā.

"Tur nekā nav! Nenāciet tur! Tur nekā nav! Nav tur man naudas! Nekādas naudas tur nav," dzirdams, kā seniore saka video.

"Jums skapī nav piecdesmitnieku? Kas jums tā par gultu, vecmamm? Jums nav pat piedesmit eiro?" - jautā zaglis.

foto: Ekrānuzņēmums
Zaglis.
Zaglis.

Pēc negadījuma seniorei ir veselības problēmas, bet laupītājs vēl joprojām ir uz brīvām kājām.

"Veikti neatliekamās un operatīvās meklēšanas pasākumi, kas diemžēl pozitīvus rezultātus līdz šim nav devuši," norāda Viļums.

Viņš uzskata, ka laupītājs ir bijis caurbraucējs, nevis vietējais.

Līdzīgi kā Rēzeknē, arī Ķekavas pusē pirms kāda laika pensionāre piedzīvojusi īpaši nekaunīgu ielaušanos.

"Mājā dzīvoja sievasmāte. Viena pati. Logam tika izņemts stikls, ierāpās iekšā. Viņa sēdēja virtuvē, uzmeta viņai uz galvas dvieli. Paņēma desu no ledusskapja, mobilo telefonu, aizgāja prom," LTV stāsta Zigurds.

Noskaidrojies, ka iebrucēji bijuši lietuvieši, un arī pārējie cietušie novērojuši, ka nelūgtie viesi bieži vien nav vietējie. Policijai šādus "viesmāksliniekus" esot diezgan sarežģīti noķert, it īpaši, ja sirotāji pēc tam atgriežas citā valstī. Tāpēc svarīgi arī pašiem saimniekiem uzmanīties, jo svešas mantas tīkotāji ir visai radoši, lai izdomātu dažādus iemeslus, kā iekļūt mājās un pagalmos. Kā uzsver policijā, riska zonā ir vecāka gadagājuma cilvēki un bērni, jo viņi ir lētticīgāki. Iedzīvotāji aicināti brīdināt savus piederīgos seniorus.