foto: Preses foto
Piekauj darbā, nosauc par fašistiem: bēgļi Ukrainas vēstniekam pastāsta par dzīvi Liepājā
Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko
Sabiedrība
2022. gada 26. maijs, 15:24

Piekauj darbā, nosauc par fašistiem: bēgļi Ukrainas vēstniekam pastāsta par dzīvi Liepājā

Liepajniekiem.lv

Dienvidkurzemes novadu un Liepāju trešdien apmeklēja Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko. Viesnīcā "Amrita" viņš tikās ar saviem tautiešiem, apspriežoties par dažādiem jautājumiem, sākot no sadzīviskiem, līdz pat juridiskiem. Diemžēl dažiem cilvēkiem vēstniekam nācās izklāstīt arī negatīvu pieredzi, ko piedzīvojuši Liepājā, vēsta portāls "Liepajniekiem.lv".

Kāds vīrietis, kurš Liepājā ieradies neilgi pirms kara, bet vēlāk viņam pievienojusies arī sieva un meita, interesējās, vai ukraiņiem ir iespējas Liepājā saņemt bezmaksas juridisko palīdzību, jo darbavietā – Liepājas uzņēmumā, kas ražo rāvējslēdzējus, aprīļa nogalē viņu piekāvis darbabiedrs – "krievu pasaules cienītājs". 

Cietušajam joprojām ir slimības lapa. Par notikušo ziņots policijai. Laikrakstam "Kurzemes Vārds" viņš pastāsta, ka darbabiedrs viņam pārsitis galvu, traumēta arī roka, vēsta portāls "Liepajniekiem.lv".

"Es to cilvēku nepazinu, pat nezināju, kā viņu sauc, bet viņš man sāka pārmest, ka mans dēls, kurš šobrīd karo Ukrainā, nogalinot krievus," par konflikta iemeslu stāsta vīrietis.

Jautāts, kā uz to reaģējis darba devējs, viņš saka: "Nesen uzzināju, ka mani no darba grasās atlaist:

Ar negatīvu pieredzi saskārusies arī kāda gados jauna ukrainiete vienā no Liepājas poliklīnikām. Uz turieni viņa pavadījusi savu 67 gadus veco omīti, kurai esot slikta dzirde.

Poliklīnikas darbiniece, uzzinot, ka paciente ir no Doneckas, sākusi pārmest, ka Ukraina Donecku bombardējusi astoņus gadus un ka tur [Ukrainā] visi ir fašisti utt. Mazmeita vērsusies pie galvenās ārstes, kura atvainojusies par šādu medicīnas darbinieka rīcību. "Ko šādās situācijās darīt?" interesējās sieviete.

Vēstnieks mudināju tautiešus par šādiem gadījumiem neklusēt un ziņot atbildīgām iestādēm. "Šis nav krimināls notikums, šajā gadījumā cilvēks realizē savu redzējumu, izmantojot savu darbavietu. Viena lieta, ja to kāds tirgū apspriestu, taču šeit viņa izturējās nekorekti pret ukraiņiem. Par to ir jāziņo," sacīja Miščenko.