foto: Kaspars Kalējs/LETA
Bauskas novads neiesaistīsies padomju okupācijas pieminekļu demontāžā
Bauskā notiek atbalsta mītiņš Ukrainai.
Novadu ziņas
2022. gada 4. maijs, 15:46

Bauskas novads neiesaistīsies padomju okupācijas pieminekļu demontāžā

Jauns.lv / LETA

Bauskas novads neiesaistīsies padomju okupācijas pieminekļu demontāžā, informēja vietvaras sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Dulbe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bauskas apvienības pārvaldes teritorijā divi no trijiem Padomju savienības pieminekļiem atrodas uz privātpersonas zemes. Dulbe skaidro, ka attiecīgi šie pieminekļi nav pašvaldības kompetencē.

"Mežotnes pils parkā esošais piemineklis atrodas VAS "Valsts nekustamie īpašumi" pārziņā. Pašvaldība par šo pieminekļu likteni nav lēmusi un tuvākajā laikā arī neplāno to darīt. Pieminekļi ir maz apmeklēti, pie tiem nepulcējas un netiek veiktas nekādas provokatīvas darbības," skaidro Dulbe.

Rundāles apvienības pārvaldē ir Viesturu Melanšu kapsēta un Svitenes parkā - apbedījuma piemiņas vieta. Dulbe pauž, ka arī šajās vietās nekādas darbības pagaidām netiek plānotas.

Kā ziņots, lēmumu par šādu pieminekļu demontāžu iepriekš pieņēma Ogres novads, aprīļa beigās aizvācot pirmo no tiem. Demontēt trīs piemiņas akmeņus lemts arī Jelgavas novadā. Tāpat pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.