Lielās Talkas ietalkošanas pasākums Esplanādē

gallery icon
26
Sabiedrība
2022. gada 27. aprīlis, 15:18

FOTO: Lielās Talkas ietalkošanas pasākums Esplanādē

Jauns.lv

Jau šo sestdien, 30. aprīlī, piecpadsmito reizi pēc kārtas norisināsies atkritumu savākšanas un vides labiekārtošanas akcija – Lielā Talka. Šodien Esplanādē tika aizvadīts ietalkošanas pasākums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tajā piedalījās Latvijas Valsts mežu Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre, Vides aizsardzības un reģionālās attīstībs ministrs Artūrs Toms Plešs, "Rīgas meži" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme un Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretāre Liene Apine, kā arī koklētāja Igeta Ozoliņa.

“Lielās Talkas nedēļa ir pienākusi un redzam, ka līdz ar pavasarīgu laikapstākļu iestāšanos, sākusies arī rosība āra darbos. Atgādinām, ka sestdien, kā ierasts – aprīļa pēdējā sestdienā, tiksimies un talkosim. Kā nu kurš – individuāli, divatā, ģimenes lokā vai plašākā kompānijā. Jau no kustības pirmsākumiem Lielā Talka ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, tāpēc ceram, ka tie, kam vēl sestdienai nav plānu, pievienosies jau kādai pieteiktajai talkai vai izņems maisu kādā no “Rimi” veikaliem un nepaliks malā,” aicina Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme.

Talkas dienā, pēc sakopšanas darbu veikšanas, talkas maiss ar savāktajiem atkritumiem jānogādā kādā no tuvākajām oficiāli reģistrētajām talkas atkritumu savākšanas vietām (vai apvienotajām atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talkas vietām), kuras atzīmētas Lielās Talkas kartē. Plašāku informāciju par talkošanu var iegūt šeit.

Lielā Talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai organizē sakopšanas un labiekārtošanas talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās Talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma Valsts prezidents Egils Levits.