foto: Jauns.lv
FOTO: krievu skolu aizstāvji Rīgas centrā protestē pret turpmāku skološanos tikai latviešu valodā
Akcijas dalībnieki rokās turēja virkni dažādu plakātu, ar kuru palīdzību norādīja krievu tautības iedzīvotāju daudzumu un to nozīmi Latvijā.
Sabiedrība
2022. gada 20. aprīlis, 18:13

FOTO: krievu skolu aizstāvji Rīgas centrā protestē pret turpmāku skološanos tikai latviešu valodā

Jauns.lv

Krievu skolu aizstāvji, kuru galotnē darbojas prokremliskās partijas “Latvijas Krievu Savienība” (LKS) biedri, atsākuši savulaik pietiekami regulāro piketēšanu pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM).

Šodien aktīvisti pulcējās pulksten 17.00, lai skaļi paustu savu nostāju par izglītības reformas sastāvdaļu – plānu pakāpeniski pāriet uz izglītošanos valsts valodā.

Krievu skolu aizstāvji Rīgas centrā protestē pret turpmāku skološanos tikai latviešu valodā

Krievu skolu aizstāvji, kuru galotnē darbojas prokremliskās partijas “Latvijas Krievu Savienība” (LKS) biedri, atsākuši savulaik pietiekami regulāro piketēšanu pie Izglītības ...

gallery icon
13

Pie ministrijas durvīm, Pulvertorņa pakājē pulcējās daži desmiti aktīvistu, no kuriem, kā tas bijis arī iepriekšējās akcijās, vairums gan bija pusmūža vai pensijas vecuma ļaudis.

Notiekošo uzraudzīja Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija, taču akcija noritēja bez starpgadījumiem.

Tās dalībnieki rokās turēja virkni dažādu plakātu, ar kuru palīdzību norādīja krievu tautības iedzīvotāju daudzumu un to nozīmi Latvijā.

Akciju vadīja Rīgas domes deputāts, Miroslavs Mitrofanovs (LKS).