foto: LETA
Mēneša laikā plāno izveidot patvēruma meklētāju izmitināšanas centra filiāli Alūksnes novada Liepnā
Ukraiņu bēgļi atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem.
Novadu ziņas
2022. gada 1. aprīlis, 20:38

Mēneša laikā plāno izveidot patvēruma meklētāju izmitināšanas centra filiāli Alūksnes novada Liepnā

Jauns.lv / LETA

Mēneša laikā plānots noslēgt sadarbības līgumu starp Alūksnes novada pašvaldību un Nodrošinājuma valsts aģentūru par patvēruma meklētāju izmitināšanas centra filiāles izveidi Liepnā, sarunā ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP) informējis Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Alūksnes novada pašvaldība informēja, ka Golubeva šodien vizītes laikā Alūksnes novadā uzsvērusi, ka Liepnā neizvietos tos cilvēkus, kas caur Baltkrievijas mežu nāk, nelikumīgi šķērsojot robežu. Šos likumpārkāpējus ievieto citos, slēgtajos centros. Liepnā atradīsies tie cilvēki, kas ir likumpaklausīgi un lūguši patvērumu, jo tos, piemēram, savā valstī vajā.

"Ukrainas civiliedzīvotāji neskaitās patvēruma meklētāji, viņiem ir īpašs statuss un atļauts uzreiz atrasties Eiropā, dzīvot, strādāt," piebilda ministre.

Palīdzība Ukrainas tautai tiek sniegta gan no valsts un pašvaldības, gan no vietējās kopienas puses - nodibinājums "Alūksnes un Apes novada fonds" un biedrība "Jaunieši Alūksnes novadam" strādā, lai ukraiņi saņemtu gan finansiālo, gan mantisko ziedojumu, informē pašvaldība.

Dienas pirmajā pusē Golubeva pārrunāja jautājumus par drošību Latvijas pierobežā. Ministre tikās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniekiem, Alūksnes novada valsts un pašvaldības Vienotā klientu apkalpošanas centra darbiniekiem, lai pārliecināties, ka novadā tiek sniegta palīdzība Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Vēlāk ministre devās uz Liepnu, kur tikās ar vietējiem iedzīvotājiem saruna par patvēruma meklētāju izmitināšanas centra filiāles izveidi un apmeklēja Valsts Robežsardzes Viļakas pārvaldes Bērziņu robežapsardzības nodaļu.

Bijušajā RTU ēkā Vecrīgā izveidots atbalsta centrs bēgļiem no Ukrainas

No šodienas Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem atradīsies Kaļķu ielā 1, bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā blakus Rātsnamam.

gallery icon
36