Novadu ziņas
2022. gada 23. marts, 11:54

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Oskars Cīrulis iesniedz atlūgumu

Jauns.lv / LETA

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Oskars Cīrulis (NA) iesniedzis atlūgumu, jo uzskata, ka trīs vietnieki pašvaldībā nav vajadzīgi, atklāja Cīrulis.

Viņš skaidroja, ka pirms tam novada domē bija divi priekšsēdētāja vietnieki, bet, veidojot jaunu koalīciju, izveidots arī trešā vietnieka amats.

"Gatavojot 2022. gada pašvaldības budžetu, sapratām, ka bez darbinieku izvērtēšanas nevaram iztikt," atklāja Cīrulis, kurš uzskata, ka pašvaldībā pietiek ar vienu vietnieku.

Nākot no uzņēmēju vides, Cīrulis uzskata, ka priekšsēdētāja vietnieka trešā vieta ir jālikvidē. "Šo domu uzturu ļoti stingri," saka Cīrulis.

Viņš pašvaldībā ietaupītos līdzekļus iesaka novirzīt Ukrainā cietušo bērnu rehabilitācijai.

"Sadarbības nebūs, ja vieta netiks likvidēta," saka Cīrulis.

Viņš uzskata, ka vispirms par darbinieku skaita samazinājumu jārunā vadības, ne darbinieku līmenī. "Jāskatās nodaļas un darbinieku lietderīgums. Jāveic darbinieku izvērtēšana, kas nav bijusi ļoti sen. Ļoti nopietni jāpiestrādā, lai pašvaldības darbs būtu efektīvs," piebilst Cīrulis.

Pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša atklāja, ka Cīruļa iesniegumu plānots izskatīt 30. marta domes sēdē.

Jau ziņots, ka gada sākumā no amata gāzts līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS). Izveidojot jaunu koalīciju, par domes priekšsēdētāju ievēlēts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) padomnieks pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos Madars Lasmanis (LA).