foto: Ramute Saleniece / Facebook
Soctīklu lietotāji dalās ar kadriem no Kurzemes, kur vētra radījusi apjomīgus krasta nogruvumus
Sabiedrība
2022. gada 30. janvāris, 23:03

Soctīklu lietotāji dalās ar kadriem no Kurzemes, kur vētra radījusi apjomīgus krasta nogruvumus

Jauns.lv

Svētdien Kurzemes rietumu piekrastē ir spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) oranžās pakāpes brīdinājums par vētru. Cilvēki sociālajos tīklos dalījušies ar radītajiem postījumiem jūras krastos.

Ingus Antonovičs platformā "Facebook" dalījies ar video, kurā redzami vētras radītie postījumi jūras krastā Labragā, netālu no Jūrkalnes.

Arī Ramute Saleniece dalījās ar attēlu, kas sestdien uzņemts Kolkasragā.

Kā šodien ziņoja AS "Sadales tīkls", Šovakar plkst. 18:00 elektroapgāde ir traucēta aptuveni 6 800 klientiem valsts rietumu un dienvidu daļā. Lielākais atslēgto klientu skaits pašlaik ir Liepājas un Talsu apkārtnē.

Spēcīgā vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas var apdraudēt cilvēku dzīvību, tādēļ uzņēmums aicina būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā.

Laikapstākļus nosaka liels un dziļš ciklons, tā centrs no Baltijas jūras tuvojas Latvijai. Atmosfēras spiediens jūras līmenī pazeminājies līdz 967-972 hektopaskāliem, valsts austrumu un dienvidu daļā - līdz 972-977 hektopaskāliem.