foto: Paula Čurkste/LETA
Valsts prezidents pareizticīgo Ziemassvētkos vēl rast saticību ar līdzcilvēkiem
Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāle.
Sabiedrība
2022. gada 6. janvāris, 11:44

Valsts prezidents pareizticīgo Ziemassvētkos vēl rast saticību ar līdzcilvēkiem

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos novēl rast saticību ar līdzcilvēkiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts prezidents mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja, ka vēl Latvijas pareizticīgo baznīcas saimei gaiši aizvadīt Kristus piedzimšanas svētkus, rodot sevī saticību ar līdzcilvēkiem, pateicību un labestību.

"Lai jaunajā baznīcas gadā jūsu rīcību pavada labas domas un sirdsgudrība! Vēlu mierpilnus Ziemassvētkus un saticīgu 2022. gadu!" rakstīja Levits.

Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7. janvārī. Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin šajā datumā.

Kā aģentūra LETA uzzināja Pareizticīgo baznīcā, Kristus Piedzimšanas svētku dienā Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē tiks kalpotas divas Dievišķās liturģijas - agrā Dievišķā liturģija plkst.6.30 un plkst.9 svētku Dievišķo liturģiju kalpos Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs.

Dievišķo liturģiju Rīgas Kristus piedzimšanas katedrālē Latvijas Pareizticīgās baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs vada naktī no 6. janvāra uz 7. janvāri.