112
2022. gada 4. janvāris, 23:01

"Viņš mani paņēma aiz matiem, pielieca..." Čaka ielā no policista uzbrukuma cietusī jauniete pastāsta savu notikušā versiju

Jauns.lv

Nakts pavadīta slimnīcas stacionārā, zilumi uz kājām, piepampusi seja un noturīga trauksmes sajūta. Tās visas ir sekas šķietami nevainīgam aizrādījumam par uz zemes nomestiem atkritumiem, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Iepriekš Jauns.lv vēstīja, ka 29. decembrī Rīgā, A. Čaka ielā izcēlās strīds starp kādu sievieti un autovadītāju. Strīda laikā automašīnas šoferis iesita sievietei pa seju.

Ierakstam “Facebook” no cietušās sievietes puiša, kurā izklāstītas incidenta nianses, dažbrīd ir pat grūti noticēt aprakstītās uzbrucēja agresijas dēļ.

“Šodien ap pulksten 22.40 A. Čaka ielā 30 manu meiteni piekāva 40+ gadīgs vīrietis. Manai meitenei tika pārsists deguns par to, ka viņa aizrādīja šī uzbrucēja meitai par atkritumu izmešanu uz ielas no automašīnas bagāžnieka! Pēc aizrādījuma viņš izkāpa no automašīnas (šofera puses), sāka grūstīties un tad iesita pa seju, pārsitot degunu,” teikts ierakstā.

"Gāju ar draudzeni pastaigā pa Čaka ielu un pamanīju ceļa malā stāvošu mašīnu, no kuras jauna meitene izņēma no bagāžnieka atkritumus un vienkārši izemta. Skatos, kas tagad notika? Kāpēc tu izmeti savu miskasti?

Redz kur ir miskaste, aizej un izmet. Uztaisīju viņai aizrādījumu. Viņa diezgan jauna meitene. Viņa mani noignorēja, es pateicu vēlreiz – aiznes savus atkritumus uz miskasti. Viņa vienkārši gāja atpakaļ uz savu mašīnu, es pacēlu miskasti, pametu viņai pie kājām, lai savāc un izmet.

No šofera puses izgāja viņas tēvs. Viņš uzreiz – kas tev par problēmu? Piegāja man tik tuvu, ka pieskārās un vienkārši sāka grūstīt. Es saku – kāpēc jūs mani aiztiekat? Es arī atgrūdos. Viņš mani paņēma aiz matiem, pielieca.

Es mēģināju kaut kā pretoties, atbrīvoties no viņa. Viņš vienkārši iesita man ar otru roku pa seju. Es domāju, ka viņš man degunu salauzīs un priekšējos zobus izsitīs," stāsta cietusī.

Konflikts notika ātri, Emīlija pārdzīvoja arī par saviem diviem mazajiem suņiem, jo baidījās, ka agresīvais vīrietis var viņiem nodarīt pāri.

Draudzene, kas bija līdzās Emīlijai, sastinga šausmās un nepaspēja pat paņemt mobilo telefonu, lai izsauktu palīgā policiju.

"Man pa degunu sāka tecēt asinis. Viņš gribēja ātrāk iekāpt mašīnā. Es paspēju nofotografēt mašīnu," atminas Emīlija. Neziņā, ko darīt tālāk, Emīlija piezvanīja savam dzīvesbiedram un divos vārdos aprakstot situāciju, saņēma atbildi, lai steigšus sauc ātro palīdzību.

Viņa tika hospitalizēta. Nākamajā dienā, kad sievietei bija ļauts pamest ārstniecības iestādi, viņa kopā ar draugu aizgāja uz policijas iecirkni un par notikušo uzrakstīja iesniegumu.

"40 tūkstoši cilvēku dalījās ar šo (soctīklu) ierakstu. Mums tagad ir zināms, ka tā ir firmas mašīna, bet viņš tajā nestrādā. Tur strādā viņa sieva un ka šis cilvēks ir policists."

"Šī persona ir Valsts amatpersona, policijas darbnieks. To, ka ir nodarīti miesas bojājumi, fons šai visai situācijai ir gaužām bēdīgs, bet notiek notikušā apstākļu skaidrošana.

Protams, ka tas ir pilnīgi pretrunā ar policijas darbinieka ētiku. Es tiešām labprāt gribētu sagaidīt slēdzienu. Kāda ir tā smaguma pakāpe visam pasākuma.

Šobrīd mēs zinām tikai vienas puses viedokli, tieši tāpēc gribās saprast vai visai fona informācijai tiešām ir pamats.

Jebkurā gadījumā vardarbība no policijas darbinieka puses vienkārši nav pieļaujama," norāda Valsts policijas rotas komandieris Jānis Parādnieks.

Likumsargi aicina atsaukties notikušā aculieciniekus zvanot pa tālruni 67085929 vai 110. 

Valsts policija portālam Jauns.lv par šo gadījumu izteicās šādi: “Saistībā ar notikušo incidentu starp personām Čaka ielā, Rīgā 29. decembra vakarā, Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī uzsākts administratīvais process par miesas bojājumu nodarīšanu. Ir nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai, pēc tās saņemšanas tiks lemts par turpmāko procesa virzību, ziņo VP. Šobrīd jau ir aptaujātas vairākas personas, un turpinās apstākļu skaidrošana.

Ņemot vērā noskaidroto, ka šajā situācijā iesaistītais vīrietis ir Valsts policijas darbinieks, Valsts policijas Iekšējās kontroles birojs ir sācis dienesta pārbaudi. Zināms, ka notikums fiksēts ārpus personas darba laika un šobrīd vīrietis nepilda dienesta pienākumus, atrodas prombūtnē.”