foto: Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība
Šajā vasarā izstaigā "Aristokrātisko Edinburgu"
Dzintaru prospekts 27.
Kultūra
2024. gada 18. maijs, 07:36

Šajā vasarā izstaigā "Aristokrātisko Edinburgu"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs izveidojis jaunu pastaigu maršrutu “Dzintari. Aristokrātiskā Edinburga”, kas aicina iepazīt Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras pērles un izzināt nozīmīgu vietu vēstures faktus.

Maršruts ir aptuveni piecus kilometrus garš un tajā ir apkopoti 42 apskates objekti. Vienā posmā gājējiem ir dota izvēle, vai turpināt ceļu pa pludmali vai pilsētas ielām. 

Dodoties pastaigā, interesenti ieraudzīs slaveno Latvijas arhitektu Eižena Laubes, Vilhelma Bokslafa un Konstantīna Pēkšēna projektētās ēkas, uzzinās dzelzceļa stacijas “Dzintari”, Bulduru luterāņu baznīcas un Kristapa Morberga vasarnīcas vēsturi, kā arī atklās faktus par kādreiz populāriem, bet mūsdienās vairs neeksistējošiem objektiem - Helēnas Kēvičas pansiju, daktera M. Maksimoviča sanatoriju, atpūtas pili “Daile”, kinoteātri “Dzintars” un sanatoriju “Baltija”.

Pastaigas maršruts sākas pie dzelzceļa stacijas “Dzintari”. Stacija ir piedzīvojusi vairākas nosaukuma un atrašanās vietas maiņas. Tālāk pastaigā pa Edinburgas prospektu līdz pat Dzintaru prospektam redzamas apkaimes izcilākās arhitektūras pērles – vasarnīcas, dzīvojamās mājas un sabiedriskie objekti.

Pastaigas maršruts aizved līdz vienai no populārākajām atpūtas vietām Dzintaros - Dzintaru mežaparkam, kas atrodas starp Dzintaru prospektu un Edinburgas prospektu. 

Maršruta apraksts ir pieejams Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības mājaslapā.

Tēmas