Liepājas Simfoniskā orķestra Vecgada koncerts

Ar diviem koncertiem Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris krāšņi nosvinējis Vecgadu un saviem klausītājiem vēl "Laimīgu Jauno gadu!".

gallery icon
14
Kultūra
2021. gada 31. decembris, 16:16

Liepājas Simfoniskais orķestris ar krāšņu koncertprogrammu aizvadījis Vecgadu

Jauns.lv

Liepājas Simfoniskais orķestris ar diviem koncertiem Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" krāšņi nosvinējis Vecgadu, portālu Jauns.lv informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzirkstošo Vecgada koncertprogrammu diriģents Atvars Lakstīgala bija veidojis kā klasiskās mūzikas asorti. "Šī programma ir īpaša ar to, ka tajā atskaņotā mūzika būs pazīstama pilnīgi visiem klausītājiem. Es domāju, ka komentārus neprasa Johana Štrausa "Zilā Donava", Vitorio Monti "Čardašs" un citi populāri skaņdarbi, " vēl pirms koncerta stāstīja diriģents.

foto: Jānis Vecbrālis
Vecgada koncertprogrammu diriģents Atvars Lakstīgala bija veidojis kā klasiskās mūzikas asorti.

Valšu karaļa Johana Štrausa greznās mūzikas tēmas no populārās operetes "Sikspārnis", slavenākā jebkad sacerētā Barkarola no Žaka Ofenbaha operas "Hofmaņa stāsti", Leo Delība neaizmirstamais  "Ziedu duets" no operas „Lakmē", visiem zināmā neapoliešu dziesma "Santa Lucia", Endrū Loida Vēbera Rekviēma populārais fragments "Pie Jesu" un vēl citi spilgti klasiskās mūzikas hiti izskanēja soprāna Ilzes Grēveles-Skaraines un mecosoprāna Ievas Paršas, kā arī jaunā dziedātāja Marisa Lakstīgalas un Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā.

Īpašu dzirksteli koncertam piešķīra vijolniece Paula Šūmane, kuras virtuozajā sniegumā publika izbaudīja gan Vitorio Monti slaveno "Čardašu", gan arī Pablo de Sarasates ugunīgās "Čigānu melodijas".