112
2021. gada 14. decembris, 21:57

Policija komentē baiso bērna nogalināšu Ziepniekkalnā

Jauns.lv

Vienā no daudzstāvu mājām Ziepniekkalnā, sestdienas pievakarē kādā dzīvoklī, likumsargi uzlaužot durvis atrada noslepkavotu bērnu. Viņa tēvs, kurš pašlaik tiek turēts aizdomās par savas atvases aukstasinīgu slepkavību, tobrīd savainots atradās līdzās mazuļa līķim.

"Trīs dūrieni mazulim sirdī. Es sapratu, ka viņš nebija piedzēries, kad nogalināja bērnu. Mēs visi sākumā domājām, varbūt viņam bija delīrijs, tomēr nē.

Pēc tam, kad viņš visu to ieraudzīja, saprata, ko izdarījis un sāka demolēt istabu. Trokšņoja, es to troksni arī dzirdēju. Es tajā dienā tieši biju mājās," TV3 raidījumam "Degpunktā" sacīja kaimiņiene. "Viņš ar nazi dūra, ar nazi arī nogalināja."

"Pats sev seju, kaklu, vēderu, vēnas grieza, bet ne līdz galam. Sevi jau nav tik viegli nogalināt kā otru. Kriminālisti saka, ka puisēns jau bija miris kādas trīs stundas. Tēvs centās arī sevi nogalināt, bet neizdevās. Baisi. Es redzēju, kā viņu ved ārā. Viss bija sabindēts. Pēc tam redzēju, kā ved arī bērnu prom. Briesmīgs stāsts."

Kundze atklāja, ka puisēna māte esot stāvoklī - trešajā mēnesī. Raidījuma "Degpunktā" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka ģimenē noticis strīds par gaidāmā bērna saglabāšanu.

Pēc vakar sniegtā telefoniskā apstiprinājuma par vardarbību ģimenē, šodien Valsts policija sniegusi tikpat skopus komentārus "Zoom" platformā.

Kļuvis zināms tēva vecums. Viņam ir 32 gadi. Ir uzsākts kriminālprocess un tiks lemts, vai vīrietis vispār ir tiesājams – jāveic garīgās veselības ekspertīze.

Kriminālprocess ierosināts pēc krimināllikuma 117. panta otrā punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos – ja noslepkavotā persona vainīgajam apzinoties atradās bezpalīdzības stāvoklī, informēja Valsts policijā.

Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzētā atbildība ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no 10 līdz 20 gadiem.

"Šobrīd šī persona ir aizturēta un tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par šīs personas apstiprināšanu par aizdomās turamo un tad par drošības līdzekļa apstiprināšanu un piemērošanu," komentēja Valsts policijā.

Par to, vai vīrietis ir agrāk tiesāts vai nonācis policijas redzeslokā, likumsargi šodien izvairījās atbildēt.