Sabiedrība
2021. gada 3. decembris, 15:24

Lidostā "Rīga" notikušais negadījums tiks izmeklēts

Jauns.lv / LETA

Piektdien Rīgas lidostā notikušais negadījums, kad lidmašīna nobrauca no manevrēšanas ceļa, tiks izmeklēts, žurnālistiem pavēstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

Viņš teica, ka negadījums uz skrejceļa notika īsi pēc plkst.12,  lidmašīnai iebraucot zālājā. Lidostas operatīvie dienesti nekavējoties devās uz notikuma vietu, pasažieri tika evakuēti un jau ir devušies mājās.

Pēc Saveļjeva teiktā, lidmašīna ir uzvilkta atpakaļ uz skrejceļa. Lidosta atsevišķi informēs, kad skrejceļš atkal būs brīvs un lidaparāts tiks aizvilkts prom.

Tās lidmašīnas, kurām bija plānots nolaisties, ir devušās uz citiem lidlaukiem. Vienu lidojumu atcēlusi Polijas lidsabiedrība "LOT".

"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss stāstīja, ka lidmašīnā, kas pēc lidojuma no Stokholmas lidostā nobrauca no manevrēšanas ceļa, atradās 44 pasažieri - 16 lokālie un 28 tranzīta pasažieri. Neviens no viņiem nav cietis. 

Lidaparātu "airBaltic" vedīs uz inspekciju. 

Negadījums Rīgas lidostā ietekmējis aptuveni 700 pasažieru un četrus plānotus "airBaltic" lidojumus. 

"airBaltic" reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja nosēšanās laikā, pastāstīja lidsabiedrības pārstāve Alise Bethere.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.